Τετάρτη 16 Ιούνη 2021 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΑΡΣΑΛΑ
Περιοδεία του ΚΚΕ στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, στο Δασονομείο και στο Κέντρο Υγείας

Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, στο Δασονομείο και στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων περιόδευσε την προηγούμενη βδομάδα κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τάσο Tσιαπλέ, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας.

Μιλώντας στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και του Δασονομείου, ο Τ. Τσιαπλές άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ και στην προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί χρόνια τώρα η δασοπροστασία - αντιπυρική προστασία στη Θεσσαλία και γενικά στη χώρα αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις, λόγω της συνειδητής πολιτικής υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και μη προμήθειας των απαιτούμενων μέσων τόσο του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και της Δασικής Υπηρεσίας. Χαρακτηριστικά, ολόκληρη η πρώην επαρχία Φαρσάλων, με 40 περίπου χωριά, δεν έχει Πυροσβεστικό Σταθμό, όπως έπρεπε, αλλά ένα υποβαθμισμένο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό, με γερασμένα οχήματα και ελλείψεις σε εξοπλισμό, στο δε Δασονομείο υπηρετούν μόλις 4 υπάλληλοι με 1 αυτοκίνητο.

Στο Κέντρο Υγείας, κατά τη συζήτηση με τους εργαζόμενους και τον διευθύνοντα του Κέντρου Υγείας αναδείχθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις που αντιμετωπίζει σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. Συγκεκριμένα: Από τις 9 οργανικές θέσεις επισκεπτριών Υγείας, υπηρετούν μόνο 2. Από τις 6 οργανικές θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρου, υπηρετούν μόνο 2. Από τις 3 οργανικές θέσεις προσωπικού καθαριότητας, δεν υπάρχει καμία. Από τις 3 οργανικές θέσεις μαιών δεν υπάρχει καμία, όπως αντίστοιχα και από τις 3 οργανικές θέσεις κοινωνικής εργασίας. Από τις 2 οργανικές θέσεις Ραδιολογίας - Ακτινολογίας δεν υπάρχει καμία. Το ίδιο και από τις 2 θέσεις Φυσικοθεραπείας, το ίδιο και από τις 2 αδελφές νοσοκόμες για το Περιφερειακό Ιατρείο Βαμβακού. Η 1 οργανική θέση επόπτη Δημόσιας Υγείας είναι κενή, όπως και η 1 θέση διαιτολόγου, η 1 θέση υπαλλήλου διοίκησης μονάδων Υγείας. Από τις 5 οργανικές θέσεις Διοικητικού Λογιστικού, υπηρετούν μόνο 2. Αντίστοιχα μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζομένους να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με πλήρη στελέχωσή του, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ