Τετάρτη 16 Ιούνη 2021 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αναφορά για τα προβλήματα στα Γενικά Αρχεία του Κράτους

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) και οι εργαζόμενοι σε αυτά έφερε με παρέμβασή του το ΚΚΕ στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Δελής, Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Μαρία Κομνηνάκα, Γιώργος Λαμπρούλης και Μανώλης Συντυχάκης κατέθεσαν Αναφορά στην υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως το κείμενο του Σωματείου Εργαζομένων στα ΓΑΚ.

Στο κείμενο οι εργαζόμενοι ενημερώνουν για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο των υπηρεσιών των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) εξαιτίας της αδυναμίας εκτέλεσης προμηθειών από τον ετήσιο προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να βιώνουν εργασιακή ασφυξία και να κινδυνεύουν η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων, του κοινού καθώς και η διατήρηση του πολύτιμου αρχειακού υλικού.

Οπως αναφέρεται, «η ανεπαρκής αντιμετώπιση των προβλημάτων των ΓΑΚ από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας», η μη εκτέλεση του όποιου αιτήματος των ΓΑΚ «για προμήθεια υλικών και κάθε παροχή Υπηρεσιών» από τις αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες, «η μη ανταπόκριση της υπουργού στις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις του Σωματείου για συνάντηση μαζί της» οδηγούν «με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη κατάρρευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ