Τετάρτη 30 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Εκρηκτικά προβλήματα στέγασης

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Απαντήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο τόσο σε ό,τι αφορά θέματα διοίκησής του, όσο και το οξύ στεγαστικό πρόβλημα του ιδρύματος ζητά το ΚΚΕ από το υπουργείο Παιδείας με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Γ. Χουρμουζιάδη.

Ο κομμουνιστής βουλευτής σημειώνει ότι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, 17 χρόνια μετά την ίδρυσή του, ακόμα δεν έχει αιρετή Πρυτανεία και διοικείται από διορισμένη Διοικούσα Επιτροπή, δύο από τα τέσσερα τμήματά του δεν έχουν αυτονομηθεί ακόμα, ενώ εκρηκτικός είναι πλέον ο χαρακτήρας των προβλημάτων στέγασης που αντιμετωπίζει το ίδρυμα. «Οι χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις της Κυβέρνησης και η αδιαφορία της να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του Πανεπιστημίου ανάγκασε τους φοιτητές του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (που στεγάζεται σε τέσσερα διαφορετικά κτίρια) και του Τμήματος Ιστορίας (που στεγάζεται "προσωρινά" από το 1985 σε κτίριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) να προχωρήσουν σε καταλήψεις των σχολών τους. Το στεγαστικό πρόβλημα βέβαια δεν περιορίζεται σ' αυτά τα δύο τμήματα. Λ.χ. το Τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας στεγάζεται σε ενοικιασμένο ξενοδοχείο».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα ολοκλήρωσης και στέγασης του Ιονίου Πανεπιστημίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ