Παρασκευή 25 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ

Διεκδικούν αποζημιώσεις στο 100%

Με την παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, που οργανώνει σήμερα, Παρασκευή, στις 10 π.μ., η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, οι βιοπαλαιστές αγρότες του νομού δίνουν αγωνιστική απάντηση στην κυβερνητική κοροϊδία, με τις ανεπαρκείς και καθυστερημένες αποζημιώσεις για τις ζημιές που σημειώθηκαν στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή από το ισχυρό μπουρίνι της περασμένης Κυριακής. Οι ζημιές αυτές επιβαρύνουν κι άλλο τους βιοπαλαιστές αγρότες, που έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές σε μια σειρά προϊόντα.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας διεκδικεί:

-- Να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές σε όλες τις καλλιέργειες και να προχωρήσουν σε γρήγορη και δίκαιη αποζημίωση στο 100% της ζημιάς.

-- Να γίνει άμεσα αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής, παίρνοντας υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί.

-- ΕΛΓΑ - δημόσιος φορέας, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, και όχι να στηρίζεται μόνο στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών.

-- Να καταγραφούν και να αποζημιωθούν άμεσα στο 100%, από τον κρατικό προϋπολογισμό, οι ζημιές σε στάβλους, θερμοκήπια, αποθήκες, σπίτια, εξοπλισμό κ.λπ. Να μην ενταχθούν στα ΠΣΕΑ.

-- Αμεσα να πληρωθούν οι αγρότες που αδικήθηκαν από τις αποζημιώσεις του «Ιανού» και του πάγιου κεφαλαίου που καταστράφηκε, καθώς και αυτοί που δεν πληρώθηκαν τη συνδεδεμένη στο βαμβάκι.

-- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.

-- Να καταργηθούν οι αυξήσεις των τελευταίων χρόνων στις ασφαλιστικές εισφορές.

-- Να χρηματοδοτηθούν στο σύνολό τους έργα υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από φυσικούς κινδύνους, επίγεια και εναέρια αντιχαλαζική προστασία.

-- Να ανασταλούν οι πληρωμές των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών μέχρι την αποζημίωσή τους για τις ζημιές τους.

-- Να αναπληρωθεί άμεσα το χαμένο εισόδημα των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων, με έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

-- Οχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ