Τρίτη 29 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πληθαίνουν οι ενέργειες κήρυξης παράνομων των απεργιών

Παράνομη κρίθηκε η τρίωρη στάση εργασίας που είχε κηρύξει η ΟΛΜΕ για όσους εμπλέκονταν στις χτεσινές εξετάσεις για τα πρότυπα σχολεία. Η υπουργός Παιδείας είχε καταθέσει το Σάββατο κατεπείγουσα αγωγή, η οποία έγινε δεκτή την ίδια μέρα από το Μονομελές Πρωτοδικείο.

Στο θέμα είχε αναφερθεί το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης από το βήμα εκδήλωσης που διοργάνωνε η ΟΝΝΕΔ, παίρνοντας την ευκαιρία να κάνει λόγο για «ξεπερασμένες συνδικαλιστικές αντιλήψεις». Επέκτεινε δε την παρέμβασή του για να διαφημίσει τον καταδικασμένο αντεργατικό νόμο - έκτρωμα, λέγοντας πως «μια από τις θετικές επιπτώσεις του νέου νόμου για το εργασιακό που ψηφίσαμε είναι ακριβώς αυτή. Οτι αν αυτή η απεργία κηρυχθεί παράνομη, δεν θα μπορεί να επιστρέψει από το παράθυρο μέσω κάποιου άλλου, δευτεροβάθμιου ή τριτοβάθμιου φορέα», επιβεβαιώνοντας πως πρόθεση των νομοθετικών ρυθμίσεων είναι και το χτύπημα των διεκδικήσεων.

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απόφαση να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η τρίωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ τονίζονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού και της υπουργού Παιδείας όλο και πιο συχνά καταφεύγει σε ενέργειες αυταρχισμού για κήρυξη παράνομων και καταχρηστικών των απεργιών, για να αντιμετωπίσει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που, εκτός των άλλων, προετοιμάζεται η ίδια να φέρει ένα ακόμα νομοσχέδιο που χτυπά τα μορφωτικά δικαιώματα χιλιάδων μαθητών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ