Τρίτη 29 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Δυναμική παρουσία ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια

INTIME NEWS

«Θα ενταθεί ο αγώνας για μόρφωση - υγεία», ήταν το μήνυμα που έστειλαν με την παρουσία τους έξω από το 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου, την ώρα που παρουσιαζόταν το κυβερνητικό σχέδιο για το σχολείο, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και άλλοι φορείς, καταδικάζοντας τα μέτρα κατηγοριοποίησης των σχολείων και ασφυκτικού ελέγχου των εκπαιδευτικών και διεκδικώντας αύξηση της χρηματοδότησης και κάλυψη των σύγχρονων εκπαιδευτικών αναγκών. Την κινητοποίηση στήριξαν ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Αγίου Δημητρίου (μέλος της ΟΓΕ) και η Ενωση Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων Αγ. Δημητρίου.

Παρά την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την κινητοποίηση, έδωσαν δυναμικό «παρών» δηλώνοντας την αντίθεσή τους στα σχέδια για μεγαλύτερη κατηγοριοποίηση των σχολείων, ενάντια στην «αξιολόγηση», φωνάζοντας συνθήματα όπως «Στις πολυεθνικές τα ξεπουλάτε όλα, σε λίγο τα σχολεία μας θα γράφουν "Coca-Cola"» και «Η αυτονομία σας είναι μια απάτη, φορτώνει κι άλλα βάρη στου λαού την πλάτη», τα οποία ακούστηκαν δυνατά την ώρα που ο πρωθυπουργός και η υπουργός Παιδείας παρουσίαζαν το νομοσχέδιο.

Το λόγο στη συγκέντρωση πήραν η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών καταδικάζοντας τα σχέδια της κυβέρνησης.


INTIME NEWS

«Ως γονείς γνωρίζουμε καλά ότι πίσω από την "αποκέντρωση" και την "αυτονομία" κρύβεται η υποχρηματοδότηση που ουσιαστικά θα παραχωρεί τις υποδομές του κάθε σχολείου στους επιχειρηματίες για να "εξοικονομεί" πόρους, απαλλάσσοντας το κράτος από την υποχρέωση της χρηματοδότησης, της στελέχωσης, της επιμόρφωσης. Οι εξαγγελίες για το "πολλαπλό βιβλίο" ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για τη διαφοροποίηση του περιεχομένου της Εκπαίδευσης, αντί για σύγχρονα, ενιαία και παιδαγωγικά τεκμηριωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα», σημείωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, Στ. Βαλαβάνη, δηλώνοντας πως οι γονείς δεν θα αφήσουν να κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία σε καλά και κακά, δεν θα γίνουν χορηγοί οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς για να απαλλαγεί το κράτος από τις ευθύνες του.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης.

Οπως δήλωσαν οι συμμετέχοντες, η χτεσινή μαζική παράσταση διαμαρτυρίας ήταν μια πρώτη απάντηση στα νέα μέτρα της κυβέρνησης και το ραντεβού ανανεώθηκε σε νέες κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ