Τετάρτη 30 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ανήλικοι στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή διεκδίκησαν μέτρα προστασίας της υγείας!

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου σέρνονται ανήλικοι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου, κατηγορούμενοι για τις καταλήψεις του Οκτώβρη του 2020, στο πλαίσιο των μεγάλων μαθητικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα, που απαιτούσαν μέτρα προστασίας από την πανδημία στα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες και σχετική καταγγελία της Τομεακής Οργάνωσης Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ, υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση κατόπιν αιτήματος της διεύθυνσης του σχολείου και πριν μερικούς μήνες ξεκίνησε σχετική προανακριτική διαδικασία, η οποία διακόπηκε, αλλά επανενεργοποιήθηκε και κατέληξε στην απαγγελία κατηγοριών.

Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΤΟ Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ, οι μαθητές «διεκδικούσαν το αυτονόητο, να ανοίξει το σχολείο τους άμεσα με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Διώκονται δηλαδή γιατί διεκδίκησαν: Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη. Προσλήψεις καθηγητών - να καλυφθούν όλα τα κενά. Επαρκές προσωπικό καθαριότητας. Με ευθύνη υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτιριακά προβλήματα. Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Να τονίσουμε πως το ίδιο σχολείο, την περίοδο που οι μαθητές και οι γονείς τους κλήθηκαν να καταθέσουν, έκλεισε για 14 μέρες λόγω κρουσμάτων, πράγμα που αποδεικνύει την πολιτική της κυβέρνησης να μη λαμβάνει μέτρα προστασίας και να θέλει τα σχολεία κλειστά από τον κορονοϊό. Βάζει απέναντι τους χιλιάδες μαθητές που διεκδικούν ανοιχτά, ασφαλή σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!», σημειώνει η ΤΟ Αιτωλοακαρνανίας και καταδικάζει τις πρακτικές αυταρχισμού, απαιτώντας να παρθούν πίσω οι διώξεις απέναντι στους μαθητές τώρα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ