Πέμπτη 31 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Ερωτας κραυγή απελπισίας...

Η Κέιτ Γουίνσλετ και ο Κρίστοφερ Ικλεστον στην ταινία «Τζουντ»
Η Κέιτ Γουίνσλετ και ο Κρίστοφερ Ικλεστον στην ταινία «Τζουντ»
Μια μεταμεσονύχτια (δυστυχώς) προβολή μιας υπέροχης δραματικής ταινίας είναι η πρότασή μας για σήμερα. Επίσης αξιοπρόσεχτες είναι μία κατασκοπευτική ταινία, που μας μεταφέρει στην Αγγλία του Β` Παγκοσμίου Πολέμου και μια κοινωνική με την υπογραφή του Κλιντ Ιστγουντ.

«Το μάτι της βελόνας», σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Μάρκαντ.

Ο Χένρι Φάμπερ είναι μυστικός πράκτορας του Χίτλερ στην Αγγλία και δρα με το κωδικό όνομα «Βελόνα». Οι σύμμαχοι έχουν κατασκευάσει μια ψεύτικη αεροπορική βάση στην Ανατολική Αγγλία, ώστε να παραπλανήσουν τους ναζί, πείθοντάς τους ότι η επικείμενη απόβαση θα γίνει στο Καλέ, ενώ θα γίνει στη Νορμανδία. Οταν ο Φάμπερ ανακαλύπτει την αλήθεια, αποστολή του είναι να μεταφέρει το σημαντικό αυτό μυστικό στους ανωτέρους του, στη Γερμανία. Μια θύελλα θα τον αναγκάσει να βρει καταφύγιο σε ένα απομακρυσμένο νησάκι, στα ανοιχτά των βρετανικών ακτών. Εκεί ζει ένα μοναχικό ζευγάρι, η Λούσι και ο ανάπηρος άντρας της Ντέιβιντ. Πρωταγωνιστούν: Ντόναλντ Σάδερλαντ, Κέιτ Νέλιγκαν, Κρίστοφερ Καζενόουβ, κ.ά. (ΕΤ-1, 23.30).

«Αληθινά εγκλήματα», σε σκηνοθεσία Κλιντ Ιστγουντ.

Ο Στιβ Εβερετ θα ήταν θησαυρός για τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης». Τώρα, εθισμένος στο ποτό με έναν διαλυμένο γάμο και με την απόλυση στο χέρι, βρίσκει καταφύγιο στη δυτική ακτή και, χάρη στη μεσολάβηση κάποιου φίλου, θέση στην εφημερίδα «Οκλαντ Ποστ». Το πρώτο ρεπορτάζ που του αναθέτουν είναι μια συνέντευξη με έναν μελλοθάνατο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι αθώος. Καθώς η μέρα της εκτέλεσης πλησιάζει, ο Εβερετ δίνει έναν αγώνα για να του εξασφαλίσει χάρη. Πρωταγωνιστούν: Κλιντ Ιστγουντ, Τζέιμς Γοyντς, Ντένις Λίρι (STAR, 21.00).

«Τζουντ», σε σκηνοθεσία Μάικλ Γουιντερμπότομ.

Στα μέσα του 19ου αιώνα, ο Τζουντ είναι ένας νεαρός άνδρας που φιλοδοξεί να αποκτήσει μια ανώτερη μόρφωση. Ο Τζουντ γνωρίζεται με την ξαδέλφη του, Σου, που του συμπαραστέκεται και σύντομα οι δυο τους νιώθουν αμοιβαία ερωτική έλξη. Παρ' όλα αυτά, πρέπει να διατηρήσουν τον δεσμό τους κρυφό, για να αποφύγουν το σκάνδαλο στην πουριτανική κοινωνία που ζουν. Σύντομα, όμως, τα πράγματα θα πάρουν απρόσμενη και ανεξέλεγκτη τροπή... Η ταινία είναι μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Τόμας Χάρντι και αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στα άδυτα του πουριτανισμού της βικτοριανής Αγγλίας. Πρωταγωνιστούν: Κρίστοφερ Ικλεστον, Κέιτ Γουίνσλετ (STAR, 03.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ