Σάββατο 3 Ιούλη 2021 - Κυριακή 4 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνάντηση Δένδια - Σάλεχ

Με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα προσκεκλημένος του προέδρου του ελληνικού Κοινοβουλίου, συναντήθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Λιβύης, οι επικείμενες εκλογές στη Λιβύη και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Ν. Δένδιας στις δηλώσεις του επέμεινε «στην τέλεση αντικειμενικών και αδιάβλητων εκλογών στη Λιβύη. Και κυρίως τη σταθερή σας στάση υπέρ της απομάκρυνσης όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη», υπόθεση όπου η κυβέρνηση καταλογίζει ευθύνες στην Τουρκία, βλέποντας την αστική τάξη να «χάνει θέσεις».

Ο ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι πρέπει «να επιτραπεί στον λιβυκό λαό να εκφράσει την κυρίαρχη θέλησή του στις εκλογές. Και για να γίνει αυτό πρέπει να φύγουν όλες οι ξένες δυνάμεις και οι μισθοφόροι από το έδαφος της Λιβύης. Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση», ύστερα από μια δεκαετία κατά την οποία οι ελληνικές κυβερνήσεις έβαλαν πλάτη στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ