Κυριακή 3 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Παράσταση σε... λευκό τοπίο

Τα άλματα των σκιέρ αποτελούν πάντα πόλο έλξης των θεατών

Sportidea

Τα άλματα των σκιέρ αποτελούν πάντα πόλο έλξης των θεατών
Η στιγμή που περίμεναν οι φίλοι του χιονιού πλησιάζει, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σολτ Λέικ φτάνει στο τέλος της. Την Παρασκευή θα δοθεί η εκκίνηση που αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των απανταχού φιλάθλων μέχρι τις 24 Φλεβάρη.

ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Συνήθως την παράσταση από τα 15 αθλήματα που συγκροτούν τους Αγώνες, κλέβουν το καλλιτεχνικό πατινάζ και τα διάφορα είδη σκι, όπου μεγάλα ονόματα του χειμερινού αθλητισμού δίνουν ραντεβού για μία θέση στο βάθρο. Παράλληλα, σημαντική θα είναι και η γνωριμία με αρκετά αθλήματα που δεν είναι τόσο δημοφιλή στη χώρα μας, όσο στο εξωτερικό, όπως το χόκεϊ επί πάγου και το πατινάζ ταχύτητας, που είναι και το πιο ενδιαφέρον. Τα υπόλοιπα αθλήματα είναι: Αλπικό σκι, Δίαθλον, Μπομπσλέι, Κέρλινγκ, Ελεύθερη κατάβαση (σκι), Λουτζ (έλκηθρο), Σκέλετον, Αντοχή (σκι), Σκανδιναβικό σύνθετο, Πατινάζ, Αλμα (σκι), Σνόουμπόρντ.

ΤΑ «ΜΕΓΑΛΑ» ΟΝΟΜΑΤΑ

Στους αγώνες αυτούς, που αποτελούν την κορυφαία διοργάνωση στον κόσμο σε ό,τι αφορά τα χειμερινά αθλήματα, τον πρώτο λόγο έχουν οι Βόρειες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, όπου η... σχέση με το χιόνι είναι καθημερινή και η ανάπτυξη των αθλημάτων αυτών φυσικό φαινόμενο. Ετσι, αναμένεται μεγάλος συναγωνισμός για το χρυσό μετάλλιο, αφού είναι μια μεγάλη ευκαιρία για ορισμένους αθλητές να κάνουν την έκπληξη και να φύγουν νικητές από τις ΗΠΑ. Φυσικά τα... μεγάλα ονόματα, με προϊστορία στα αθλήματα, όπως οι Γιεβγκένι Πλουσένκο και Αλεξέι Γιακούντιν από τη Ρωσία στο αντρικό καλλιτεχνικό πατινάζ θεωρούνται τα φαβορί για την πρώτη θέση στα αθλήματά τους. Στην ελεύθερη κατάβαση ο Αμερικανός Ερικ Μπέρκουστ, που θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο, καλείται να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες του Ναγκάνο το 1998 από τον Αυστριακό Στέφαν Εμπερχάρτερ, που κέρδισε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο σλάλομ, την παράσταση κλέβει ο Ιβιτσα Κοστέλιτς από την Κροατία, στο Δίαθλο και πιο συγκεκριμένα στις γυναίκες, η Νορβηγίδα Πουάρ καλείται να αποδείξει πως το χάλκινο μετάλλιο στους προηγούμενους Ολυμπιακούς δεν ήταν τυχαίο, ειδικά σε μια περίοδο αγωνιστικής φόρμας.


Η δεξιοτεχνία και η χάρη τραβούν το ενδιαφέρον των φιλάθλων στο καλλιτεχνικό πατινάζ

Sportidea

Η δεξιοτεχνία και η χάρη τραβούν το ενδιαφέρον των φιλάθλων στο καλλιτεχνικό πατινάζ

Για το καλύτερο δυνατό θα παλέψει η ελληνική ομάδα
Για το καλύτερο δυνατό θα παλέψει η ελληνική ομάδα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ