Πέμπτη 31 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα

Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»
Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»
Κινητοποιήσεις ενάντια στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και οι ίδιοι αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό». Την απόφαση πήραν χτες στη μαζική Γενική Συνέλευση, ενώ καλούν σε συστράτευση και κοινό αγώνα τα σωματεία και τους εργαζόμενους των νοσοκομείων που υπάγονται στο Α' Περιφερειακό Σύστημα Υγείας Αττικής (ΠεΣΥ).

Στη μαζική χτεσινή τους γενική συνέλευση - η οποία σημαδεύτηκε από την παρουσία αστυνομικών στην είσοδο του νοσοκομείου - οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε όλους τους κλάδους που οδηγούν σε υπερεντατικοποίηση της δουλιάς τους, για την αθλιότητα της νοσηλείας ασθενών σε ράντζα, για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των υπερωριών τους, για τον αυταρχισμό της διοίκησης του νοσοκομείου που αντανακλάται σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του νοσοκομείου, ακόμα και στο επιστημονικό έργο. Ταυτόχρονα, δήλωσαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική επιχείρηση εμπορευματοποίησης της Υγείας και ειδικότερα στο μέτρο των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων μέσα στα νοσοκομεία.

«Τη στιγμή που το συνδικαλιστικό κίνημα βάλλεται ο αγώνας πρέπει να είναι μακροχρόνιος», επισήμανε στη γενική συνέλευση ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Ηλ. Σιώρας. Η διοίκηση του νοσοκομείου, τόνισε, βγάζει κάθε βδομάδα ανακοινώσεις και ενημερώνει για το πόσοι ασθενείς επισκέφτηκαν τα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία, ποτέ όμως δεν έχει βγάλει ανακοίνωση για τα ράντζα ή για το πόσα ρεπό οφείλονται στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι εξέλεξαν Επιτροπή Αγώνα, ενώ στα πλαίσια των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων πραγματοποιούν:

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα του νοσοκομείου και παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή του νοσοκομείου την ερχόμενη Δευτέρα 4.2.2002 στις 8 π.μ.
  • Τρίωρη στάση εργασίας και πορεία στα γραφεία του Α' ΠεΣΥ Αττικής στην οποία καλούν και τους υγειονομικοί των υπολοίπων νοσοκομείων που υπάγονται σε αυτό, την Παρασκευή 8.2.2002.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ