Πέμπτη 8 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενοχοι ξανά για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ενοχοι, όπως και πρωτόδικα, κρίθηκαν χτες οι κατηγορούμενοι στη δίκη της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, μετά την αγόρευση των συνηγόρων και μια σύντομη διακοπή, λίγο μετά τις 3 μ.μ. προχώρησε στην ανακοίνωση της απόφασης για τους κατηγορούμενους, κηρύσσοντας ένοχους και τους 8 πρώην σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνη του 2019, σε πρώτο βαθμό η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων για τους κατηγορούμενους σπουδαστές της Σχολής, που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ' εξακολούθηση, ήταν ενοχή για 8 εξ αυτών.

Στους 3 κατηγορούμενους, που ήταν ανήλικοι κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων, είχε καταλογιστεί πρωτόδικα ποινή κοινωνικής εργασίας 150 ωρών στον τόπο διαμονής τους, ενώ για τους άλλους 5, που είχαν ενηλικιωθεί, ποινή φυλάκισης 36 μηνών που μετατράπηκε σε 5 ευρώ τη μέρα, με αναστέλλουσα δύναμη στην ασκηθείσα έφεση. Τώρα το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επέβαλε ποινή 30 μηνών με τριετή αναστολή για τους ενήλικους και 100 ώρες κοινωνική εργασία για τους ανήλικους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ