Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αρνείται το άσυλο σε οικογένεια με παιδί ΑμεΑ από το Ιράκ

Καταγγελίες από τη ΣΕΑΑΝ και το ΕΚ Ιωαννίνων

Την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει άσυλο σε μαθητή ΑμεΑ του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων και στην οικογένειά του καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων. Ζητήθηκε μάλιστα από την οικογένεια μέχρι τέλος Ιούλη να εγκαταλείψει το σπίτι που διαμένουν και να επιστρέψει στην πατρίδα της, στο βόρειο Ιράκ!

«Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και άλλη περίπτωση απόρριψης αιτήσεως ασύλου και σε άλλο ανάπηρο παιδί και την οικογένειά του από την ίδια περιοχή (...) Η επιστροφή στο βόρειο Ιράκ όχι μόνο δεν θα επιτρέψει στα παιδιά να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, κάτι το οποίο θα έχει τραγικές επιπτώσεις στην πορεία της ζωής τους, αλλά θα κινδυνεύσει η ζωή αυτών και των οικογενειών τους λόγω των συχνών βομβαρδισμών», σημειώνει η ΣΕΑΑΝ.

Απαιτεί όχι μόνο να μην εκδιωχθούν από τα διαμερίσματα που μένουν τα παιδιά με αναπηρία και οι οικογένειές τους, αλλά και να τους δοθεί άσυλο, καθώς το δικαιούνται σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες. Το συγκεκριμένο αίτημα θα προβληθεί και στην κινητοποίηση της Τετάρτης 14 Ιούλη, που γίνεται με πρωτοβουλία της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ, στις 7.30 μ.μ. στη Βουλή.

«Η διαιώνιση του ξεριζωμού και της προσφυγιάς, που προμηνύουν τα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα, η εργαλειοποίηση του Προσφυγικού στα γεωπολιτικά παζάρια, θα συνεχιστούν όσο βαθαίνουν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων», σημειώνει από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και προσθέτει:

«Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, εμπλέκοντας βαθύτερα τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ για το οποίο υπερθεματίζει η κυβέρνηση εμπεριέχει νέες αντιδραστικές διατάξεις για την ένταση της καταστολής και των απελάσεων και αυστηροποιεί περισσότερο τις διαδικασίες ασύλου».

Το ΕΚ Ιωαννίνων απαιτεί να προστατευτούν οι πρόσφυγες που επιθυμούν να μείνουν στη χώρα, να στηριχτούν από το κράτος, όχι από τις ΜΚΟ, για την ομαλή ένταξη στην κοινωνία, με εξασφάλιση κατοικίας, εργασίας, προστασίας της υγείας και πρόσβασης στην Εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ