Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Με τραγούδια και «ηθικό ακμαίο» έφτασαν οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου»

Από χτες το πρωί ξεκίνησε τη λειτουργία της η παιδική κατασκήνωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου.

Οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ, τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου από τις περιοχές της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και των νησιών του Αιγαίου φιλοξενούνται σε έναν πανέμορφο χώρο, περιμένοντας να έρθουν και τα παιδιά από τα άλλα μέρη της Ελλάδας, τα οποία έχουν ξεκινήσει από τις περιοχές τους την Πέμπτη με προορισμό το λιμάνι της Καβάλας και στη συνέχεια τη Μυτιλήνη.

«Τραγουδάμε όλοι μαζί...

Η γροθιά μάς οδηγεί!

Νιώθουμε ωραία, στης ΚΝΕ την εκδρομή!»

Τραγουδώντας και ακμαίοι, παρά το πολύωρο ταξίδι, οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» έκαναν αισθητή την παρουσία τους με το που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Με τραγούδια και συνθήματα έφτασαν στο χώρο της κατασκήνωσης, που έγιναν δεκτοί με ένα ζεστό χειροκρότημα.

Ο πρώτος πάγος είχε σπάσει ήδη από το πλοίο... Οι ομάδες γνωρίστηκαν μεταξύ τους και βρέθηκαν τα ονόματά τους... Οι «παλιότεροι» μοιράζονταν αναμνήσεις από περασμένες κατασκηνώσεις και οι «νεότεροι» ανυπομονούσαν να γνωρίσουν την παιδική κατασκήνωση που τόσα έχουν ακούσει.

Η πρώτη μέρα κύλησε με μπάνιο στη θάλασσα και πολύ παιχνίδι. Σε διάφορα σημεία του χώρου ξετυλίχθηκαν οι πολύμορφες δραστηριότητες της παιδικής κατασκήνωσης, που περιελάμβανε μπάνιο στη θάλασσα, αθλητικά τουρνουά, δραστηριότητες βασισμένες στο περιοδικό «κόκκινο Αερόστατο» και δράση ευαισθητοποίησης για το Προσφυγικό. Το πρόγραμμα ακολουθούνταν κυκλικά από τις κοινότητες της κατασκήνωσης, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Ειδικά μέτρα προστασίας είχαν παρθεί και για το φαγητό, όπου και τα παιδιά απόλαυσαν φροντισμένα, δωρεάν γεύματα σε τραπεζάκια μπροστά στις σκηνές που μένει η κάθε ομάδα.

Τα βλέμματα όλων κέρδισαν τα τουρνουά ποδοσφαίρου και μπιτς βόλεϊ, που διεξάγονταν παράλληλα. Ωραίοι αγώνες, χειροκροτήματα και συνθήματα υποστήριξης έδιναν τον τόνο. Μέσα από εικαστικά έργα και εικόνες και διάφορες ερωτήσεις τα παιδιά κλήθηκαν να αφηγηθούν την ιστορία ενός πρόσφυγα. Η δράση ευαισθητοποίησης για το Προσφυγικό εντάσσεται στις δραστηριότητες που απλώνονται μέσα στο τριήμερο και φιλοδοξούν να τροφοδοτήσουν τον προβληματισμό των παιδιών, να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις για μεγάλα δεινά της σημερινής κοινωνίας, όπως ο πόλεμος και η προσφυγιά. Πραγματοποιήθηκαν επίσης δραστηριότητες βασισμένες στις σελίδες του περιοδικού «κόκκινο Αερόστατο» και τα παιδιά έφτιαξαν συλλογικές δημιουργίες.

Η χτεσινή βραδιά έκλεισε με το καθιερωμένο πάρτι για το «κόκκινο Αερόστατο», που κυκλοφόρησε αυτό το διάστημα το 20ό τεύχος του και έχει καταφέρει να κερδίσει την προσοχή και το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ