Τετάρτη 14 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στάχτη 90 στρέμματα στο δάσος του Σέιχ Σου

INTIME NEWS

Πάνω από 90 στρέμματα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έγιναν στάχτη χτες σε έναν σημαντικό «πνεύμονα» πρασίνου για τους Θεσσαλονικείς, το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, με «προσάναμμα» την πολιτική που θεωρεί «κόστος» και υποβαθμίζει την πρόληψη και την αντιπυρική προστασία.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τη 1 μ.μ. στο ύψος του Αγίου Παύλου και τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς το απόγευμα. Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν 66 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη, ανάμεσά τους και το «Beriev», όπως και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λόγω της πυρκαγιάς εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το ξενοδοχείο «Φιλίππειο», ενώ μέχρι περίπου τις 5 μ.μ. είχε σταματήσει η κυκλοφορία στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης.

Σε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού δόθηκε εντολή να μεταβεί στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, ενώ στο σημείο παρέμειναν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, όπως δήλωσε ο συντονιστής επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Μάριος Αποστολίδης, η φωτιά ξεκίνησε δίπλα στον περιφερειακό δρόμο.

Στο σημείο βρέθηκε από τις πρώτες ώρες κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αποτελούμενο από τους Λ. Στολτίδη, βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης, Σ. Αβραμόπουλο, περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας, Σ. Ζαριανόπουλο, δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης, και Χ. Βέλλη, δημοτικό σύμβουλο Νεάπολης Συκεών. Σε δηλώσεις τους τόνισαν μεταξύ άλλων την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων προστασίας και αναβάθμισης του Σέιχ Σου.

Στην Παλλήνη

Πυρκαγιά ξέσπασε χτες και στην Αττική, στην περιοχή του λόφου της Παλλήνης, κοντά σε σπίτια. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, 2 air tractors και 2 ελικόπτερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ