Παρασκευή 16 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Στις ΗΠΑ η Γερμανίδα καγκελάριος

«Η συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας είναι σιδερένια. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε κοινές προκλήσεις μαζί τα επόμενα χρόνια», δήλωσε χτες ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, λίγες ώρες πριν υποδεχτεί στον Λευκό Οίκο την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ.

Είχε προηγηθεί γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν της Μέρκελ η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, ενώ η συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση Μπάιντεν - Μέρκελ αναμενόταν να ξεκινήσει μετά τις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Η Ουάσιγκτον έχει δηλώσει ότι η «επίσκεψη εργασίας» στοχεύει «στην ενίσχυση της σύμπραξης μεταξύ των δύο χωρών και στην εξεύρεση τρόπων για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους». Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμενόταν να βρεθεί η προσπάθεια για αναζήτηση συμβιβασμών σε σοβαρές διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, όπως ο αγωγός «Nord Stream», τα ζητήματα του εμπορίου, οι περιορισμοί που η αμερικανική πλευρά διατηρεί σε ταξίδια προς και από την Ευρώπη, η ενίσχυση της ευρωατλαντικής συμμαχίας με το βλέμμα στη μεγάλη άνοδο της Κίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ