Παρασκευή 16 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ
Περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων βλέπει η Αγκυρα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, ανακοίνωσε ότι μετά το πρόσφατο 40λεπτο τηλεφώνημα ανάμεσα στους Προέδρους της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν και του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ συμφωνήθηκε να προχωρήσουν ορισμένα διμερή ζητήματα «στα οποία μπορούν να γίνουν βελτιώσεις και βήματα στην κατεύθυνση της επίλυσης προβληματικών τομέων».

Πρόσθεσε δε ότι Ισραήλ και Τουρκία, που έχουν υποβαθμίσει τις σχέσεις τους σε επίπεδο διπλωματικού επιτετραμμένου από το 2018, μπορούν να προωθήσουν τομείς όπως ο Τουρισμός και το Εμπόριο, ώστε να πετύχουν «αμοιβαίως επωφελείς εξελίξεις».

Συλλήψεις δεκάδων Παλαιστίνιων φοιτητών

Το ίδιο 24ωρο, στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης οι ισραηλινές κατοχικές αρχές συνέλαβαν 45 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Μπιρζεΐτ, με το πρόσχημα των υπόπτων για «τρομοκρατία» και για σχέσεις με τη «Χαμάς. Αφορμή για τη σύλληψη των νεαρών Παλαιστινίων έδωσε η συμμετοχή τους σε κινητοποίηση κατά της κατεδάφισης του σπιτιού του Παλαιστίνιου αμερικανικής καταγωγής Μουντασίρ Σαλάμπι, την περασμένη βδομάδα, από τον ισραηλινό στρατό, επειδή τον περασμένο Μάη είχε επιτεθεί και σκοτώσει έναν 19χρονο έποικο και είχε τραυματίσει άλλους δύο. Για τις συλλήψεις των 45 φοιτητών διαμαρτυρήθηκε έντονα ο πρύτανης του πανεπιστημίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ