Παρασκευή 23 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκαν οι «Τρωάδες» στο Λαύριο

Η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ προσκεκλημένη από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου παρουσίασε τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη στο θεατράκι της Ρεμίζας στην εργατούπολη του Λαυρίου.

Την παράσταση παρακολούθησαν και ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ, και ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μιχάλης Τρανουδάκης.

Ο Ευριπίδης γράφει και παρουσιάζει τις «Τρωάδες» στα Μεγάλα Διονύσια το 415 π.Χ. Το έργο είναι ένα αμείλικτο «κατηγορώ» για τις φρικαλεότητες του πολέμου και ένα σπαρακτικό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό. Είναι ένα έργο με φόντο τον πόλεμο, όχι μόνο εξαιτίας της θεματικής του αλλά και λόγω της ιστορικής περιόδου κατά την οποία γράφτηκε: Μόλις είχε διαπραχθεί από τους Αθηναίους μία από τις σκληρότερες γενοκτονίες της αρχαιότητας, η καταστροφή της Μήλου και η σφαγή των Μηλίων.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει επιμεληθεί η Νάγια Μητσάκου, τη μουσική ο Νίκος Μόσχος, την κίνηση και χορογραφία η Αννα Λιανοπούλου και τα σκηνικά ο Στράτος Σαραντίδης.

Αυτό το Σάββατο, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο του Αττικού Αλσους «Κατίνα Παξινού» θα δοθεί η τελευταία παράσταση για το καλοκαίρι. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ