Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΕΤΑ - ΚΑΡΕΤΑ
Ολοταχώς για νέο ευρω-πρόστιμο!

Η κυβέρνηση τρέχει τώρα να προλάβει μια νέα καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος, που θα συνοδεύεται από ένα νέο βαρύ πρόστιμο, α λά Κουρουπητού. Αυτή τη φορά η χώρα μας κατηγορείται για αδιαφορία για την προστασία του βιότοπου της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα - Καρέτα.

Ηδη υπάρχει μια πρώτη καταδικαστική απόφαση η οποία στηρίχτηκε σε διαπιστώσεις ειδικών υπηρεσιών της ΕΕ, οι οποίες κατέγραψαν μια σειρά από παράνομες δραστηριότητες στο βιότοπο της θαλάσσιας χελώνας.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ προσπαθώντας να προλάβει την επιβολή προστίμου συνέταξε νέο Προεδρικό Διάταγμα (αναθεώρηση του ήδη ισχύοντος) που περιλαμβάνει τις ζώνες προστασίας και χρήσεων γης, ενώ παράλληλα καθορίζει αυστηρούς όρους δόμησης. Το ΠΔ βρίσκεται στη φάση συνυπογραφής από τους συναρμόδιους υπουργούς, ενώ όπως δήλωσε χτες η υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Ρ. Ζήση, η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει αντισταθμιστικά οφέλη στους κατοίκους.

  • Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει ετοιμάσει, μετά από καθυστέρηση ετών, Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία του Εθνικού Πάρκου των Σποράδων για την προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, το οποίο έχει δοθεί στους τοπικούς φορείς για να πουν τις απόψεις τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ