Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Εκδηλώσεις σε νησιά του Αιγαίου τις επόμενες μέρες

Στις 7 Αυγούστου οι κεντρικές εκδηλώσεις στην Ικαρία

Με στάσεις σε νησιά του Αιγαίου συνεχίζει το καλοκαιρινό του ταξίδι το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» τις επόμενες μέρες.

Στις 7 Αυγούστου πραγματοποιείται στην Ικαρία, στο Καραβόσταμο (Ρέμα) στις 9 μ.μ., εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συναυλία με την Βιολέτα Ικαρη και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συζήτηση με θέμα «Τι σημαίνει να ζεις σε νησί...».

Στον χώρο θα λειτουργούν «Η γωνιά των μαθητών», όπου μαθητές και μαθήτριες της Ικαρίας θα έχουν την ευκαιρία να ανταμώσουν και να συζητήσουν για την απίστευτη χρονιά που πέρασε. Για τις δυσκολίες που προκάλεσαν ιδιαίτερα η πανδημία και η διαχείρισή της από την κυβέρνηση, αλλά και για τις όμορφες στιγμές, όταν για παράδειγμα οι μαθητές με τους πολύμορφους αγώνες τους άφησαν το στίγμα τους, έδειξαν τη δύναμή τους, βγήκαν νικητές. Ο χώρος θα περιλαμβάνει έκθεση για τους μεγάλους μαθητικούς αγώνες της φετινής χρονιάς.

Θα υπάρχουν επίσης διαμορφωμένος χώρος για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ, με πλούσια δραστηριότητα και παιχνίδια, και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Στη Χίο στις 6 Αυγούστου

Εκδήλωση πραγματοποιείται την Παρασκευή 6 Αυγούστου στη Χίο, στην πλατεία Βουνακίου στις 8 μ.μ., με κεντρικό ομιλητή τον Γιώργο Παναγή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τα εξής:

- Παράσταση «O Καραγκιόζης στη Μικρασιατική Καταστροφή», έργο μαθητή για τον καλλιτεχνικό διαγωνισμό που διοργάνωσαν οι ΟΒ Χίου της ΚΝΕ για την προσφυγιά.

- Ο Κώστας Χατζηκυριάκος - Σβώκος παρουσιάζει σε πρώτη ζωντανή εκτέλεση το τραγούδι με το οποίο συμμετέχει στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό, καθώς και τις επιτυχίες του συγκροτήματός του Altera Vita, «Στην εξορία», «Σκλάβοι δεν θα γεννούμε».

- Αφιέρωμα στο λαϊκό - νησιώτικο τραγούδι με την Λουλούδη Φακίρη.

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν επίσης έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», χώρος δημιουργικής απασχόλησης και παιχνιδιού για τους μικρούς φίλους, γωνιά έκθεσης και συζήτησης με μαθητές και εργαζόμενους.

Στην Κω στις 8 Αυγούστου

Στο Πάρκο Ξενία πραγματοποιείται την Κυριακή 8 Αυγούστου η εκδήλωση του Φεστιβάλ στην Κω, με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην οποία θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα περιλαμβάνει συζήτηση με θέμα «Δουλεύουμε για να ζούμε ή ζούμε για να δουλεύουμε;», χαιρετισμό από την ΟΒ Κω της ΚΝΕ και μουσικά αφιερώματα από τους Βασίλη Κεφαλιανό, Μαρία και Λευτέρη Πουλιού, Βασίλη Κοκκαλάκη και Νίκο Μάμμη.

Στον χώρο θα λειτουργούν επίσης έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», έκθεση για τους μαθητικούς αγώνες και χώρος δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρούς επισκέπτες.

Στη Θάσο στις 12 και 13 Αυγούστου

Οι εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ θα ταξιδέψουν στη Θάσο, στις 12 και 13 Αυγούστου.

Την Πέμπτη 12 Αυγούστου, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Καλλιράχης, θα μιλήσει ο Γιώργος Πυργελής, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Οργάνωσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή 13 Αυγούστου, στις 8 μ.μ. στις Αποθήκες Μεταλλείων στα Λιμενάρια, θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ.

Και τις δυο μέρες μετά τις ομιλίες θα πραγματοποιηθεί λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι με τους «Senie penie»

Στους χώρους των εκδηλώσεων θα λειτουργούν επίσης έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», με κλασικές αλλά και νέες εκδόσεις για όλες τις ηλικίες, και γωνιά έκθεσης για τους φοιτητικούς αγώνες του τελευταίου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ