Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Προφεστιβαλική δραστηριότητα σε Κω και Ναύπακτο

Ναύπακτος
Ναύπακτος
Προετοιμάζοντας το φεστιβαλικό ραντεβού της για τις 8 Αυγούστου, η ΟΒ Κω της ΚΝΕ οργάνωσε τις προηγούμενες μέρες προβολή ταινίας.

Παρουσιάζοντας την ταινία, που είχε θέμα τη ζωή του Τσε Γκεβάρα, ο Παναγιώτης, μαθητής και μέλος της ΟΒ Κω, τόνισε ότι αποτελεί αφορμή για να γνωρίσουν οι νέοι την ηρωική προσωπικότητα του Τσε, μέσω ενός στιγμιότυπου της ζωής του πριν από τη σοσιαλιστική επανάσταση της 26ης Ιούλη του 1953 στην Κούβα. Πρόσθεσε πως η ΚΝΕ και το ΚΚΕ στέκονται αλληλέγγυοι στον κουβανικό λαό, που αντιστέκεται παλικαρίσια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Κλείνοντας, σημείωσε ότι τα μηνύματα της ταινίας παραμένουν επίκαιρα και ότι στις σημερινές συνθήκες επιβεβαιώνεται ακόμα περισσότερο πως μοναδική διέξοδος για τον λαό και τη νεολαία είναι η συστράτευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, η πάλη για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, για την οικοδόμηση της κοινωνίας της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να φτάσει το σύνθημα του Φεστιβάλ πλατιά στους εργαζόμενους, στις γυναίκες, στη νεολαία του νησιού, ώστε η φεστιβαλική εκδήλωση που ακολουθεί να αποτελέσει ένα ξεχωριστό πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός για το νησί.

Κως
Κως
Το 47ο Φεστιβάλ πέρασε επίσης από την όμορφη παραλία της Ψανής στην πόλη της Ναυπάκτου το περασμένο Σάββατο, στέλνοντας πλατιά στη νεολαία της περιοχής το μήνυμά του.

Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία από τον Βασίλη Θεοδωρόπουλο, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Αναφέρθηκε στην πανδημία, στην καθυστέρηση στους εμβολιασμούς και στη μη λήψη μέτρων ολόπλευρης προστασίας από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της. Στη συνέχεια μίλησε για το νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση για την Εκπαίδευση, που στόχο έχει την κατηγοριοποίηση των μαθητών, τη διάσπαση της ενιαίας γνώσης που πρέπει να δίνεται σε όλα τα παιδιά. Μια πολιτική που ουσιαστικά στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των «πράσινων» επενδύσεων στο περιβάλλον στην περιοχή της Ναυπάκτου και συνολικά στον νομό, με τις ανεμογεννήτριες που πραγματικά έχουν «γαζώσει» τις βουνοκορφές. Ο κύριος στόχος της πολιτικής αυτής, επεσήμανε, δεν είναι στην πραγματικότητα η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αλλά η θωράκιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, που φέρνει όμως ταυτόχρονα την καταστροφή του περιβάλλοντος, από διαφορετικό δρόμο.

Η λύση, τόνισε, βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή όπου βαδίζουμε μέχρι σήμερα ή αυτή που ετοιμάζουν τώρα. Το πραγματικά προοδευτικό, για την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος, απαιτεί ανάπτυξη με γνώμονα το σύνολο των αναγκών της κοινωνίας και όχι μόνο μιας μερίδας της, των καπιταλιστών, κάτι που μπορεί να συμβεί στο πλαίσιο του σοσιαλισμού. Με αυτήν τη θέση το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για κάθε πτυχή του σύνθετου προβλήματος της προστασίας του περιβάλλοντος, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, που στηρίζουν την πολιτική της «πράσινης ανάπτυξης», η οποία καταστρέφει το περιβάλλον.

Η συνέχεια της εκδήλωσης περιλάμβανε hip hop αφιέρωμα από τον Materialist και συναυλία από το συγκρότημα Replica.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ