Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Ενεργά μέτωπα σε Μεσσηνία, Φθιώτιδα και Ρόδο

Στη Ρόδο

Eurokinissi

Στη Ρόδο
Σε εξέλιξη ήταν χτες το πρωί η δασική πυρκαγιά που μαίνεται από προχτές το απόγευμα σε δύσβατο σημείο του όρους Οθρυς, κοντά στο χωριό Λογγίτσι της Στυλίδας, στην ανατολική Φθιώτιδα. Με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα από 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο, ενώ οι επίγειες δυνάμεις, που όλη νύχτα έδωσαν μάχη με τις φλόγες, συνέχιζαν τις προσπάθειες κατάσβεσης. Από εδάφους επιχειρούσαν 77 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, έχοντας συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου των ΟΤΑ.

Ολη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μεγάλη μάχη στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε τη διεύρυνση του μετώπου της πυρκαγιάς και την απειλητική κίνησή της είτε προς την περιοχή της Ανάβρας Μαγνησίας είτε προς την περιοχή του χωριού Νεοχώρι Δομοκού, αλλά και ανατολικά, προς την περιοχή του χωριού Νεράιδα Στυλίδας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εγκλώβισαν την πυρκαγιά σε χαράδρα, με συνεχείς επικίνδυνες αναζωπυρώσεις, ενώ οι στενοί δρόμοι δεν επέτρεπαν στα πυροσβεστικά οχήματα να κινηθούν σε καίρια σημεία, με αποτέλεσμα να γίνεται με δυσκολία και ο αναγκαίος ανεφοδιασμός με νερό. Μέχρι το μεσημέρι η φωτιά ήταν σε ύφεση.

Στη Φθιώτιδα
Στη Φθιώτιδα
2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο πραγματοποιούσαν από νωρίς χτες το πρωί ρίψεις νερού πάνω από την πυρκαγιά που έκαιγε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλίτσι του δήμου Πύλου - Νέστορος στη Μεσσηνία. Παράλληλα εξακολουθούσαν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, αποτελούμενες από 65 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 3 πεζοπόρα τμήματα, προκειμένου, μαζί με τα εναέρια μέσα, να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Τελικά, πριν από τις 11 το πρωί η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Ομως το μεσημέρι παρουσίασε αναζωπύρωση, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η προληπτική εκκένωση στο χωριό Λειβαδάκια. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Π. Καρβέλας και ο πρόεδρος του Βασιλιτσίου Ν. Τομαροπανάγος, η φωτιά που ξέσπασε προχτές οφείλεται σε εμπρησμό. Οπως τόνισαν, ανάλογα περιστατικά πυρκαγιών είναι συνηθισμένα μέσα στο καλοκαίρι αρκετά χρόνια τώρα, στο ίδιο σημείο.

Στο μεταξύ ξέσπασε νέα φωτιά στη Δυτική Μάνη, στην περιοχή της Παναγίας Γιάτρισσας. Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα η Πυροσβεστική είχε ανακοινώσει ότι η φωτιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, εξαιτίας όμως και των καιρικών συνθηκών τα πράγματα άλλαξαν. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, μέσω του 112, υπήρξε ενημέρωση για εκκένωση περιοχών προς την Κορώνη.

Στη Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία
Σε ύφεση ήταν και η πυρκαγιά στη Ρόδο. Το πρωί οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούσαν κυρίως σε δύσβατη χαράδρα ανάμεσα σε Μαριτσά και Καλαμώνα. Προχτές, νωρίς το βράδυ, λόγω των πυκνών καπνών είχε δοθεί από την Πολιτική Προστασία του δήμου εντολή δεύτερης προληπτικής εκκένωσης του χωριού Μαριτσά, αφού δεν είχε σβηστεί εστία φωτιάς που υπήρχε στην περιοχή Κερωνιάτης. Μάλιστα, το απόγευμα της Δευτέρας αρκετός κόσμος κατέβηκε στην κοντινή παραλία Κρεμαστή, για λόγους προστασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φωτιά στα Κύθηρα (2022-09-07 00:00:00.0)
Δεκάδες πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα (2019-08-13 00:00:00.0)
Εκκενώσεις οικισμών λόγω πυρκαγιάς στη Μακρακώμη (2019-07-09 00:00:00.0)
Πυρκαγιά στην Αρκαδία (2018-09-08 00:00:00.0)
Πάνω από 130 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα μέσα σε λίγες ώρες (2018-03-20 00:00:00.0)
Πυρκαγιές (2014-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ