Τρίτη 10 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Ζητά μέτρα διευκόλυνσης για την ανάληψη υπηρεσίας από τους νεοδιόριστους

Αν και δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη ενημέρωση για τις ημερομηνίες ορκωμοσίας και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τους 11.700 νεοδιορισμένους εκπαιδευτικούς, προβλήματα ήδη διαφαίνονται για τις σχετικές διαδικασίες.

Οπως καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ): «Η μετάβαση των συναδέλφων στον τόπο διορισμού είναι εξαιρετικά δύσκολη και πανάκριβη, ειδικά όσον αφορά τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές. Λόγω της περιόδου του Αυγούστου είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξασφαλίσει κάποιος συνάδελφος εισιτήρια και τόπο διαμονής. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη εξαιτίας της εξέλιξης της πανδημίας (μια σειρά περιοχές μπαίνουν στο κόκκινο)», ενώ αντίστοιχα επιπλέον προβλήματα δημιουργούνται και για τις πυρόπληκτες περιοχές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που αναφέρουν η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου - Αγίου Ευστρατίου είναι ότι οι νεοδιόριστοι αυτών των δυο νησιών θα αναγκαστούν να παρουσιαστούν στη Μυτιλήνη για την ορκωμοσία και να επιβαρυνθούν με επιπλέον πολύωρα ακτοπλοϊκά ταξίδια και έξοδα διαμονής.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, η ΑΣΕ ζητάει:

«Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του να καλέσει τις Διευθύνσεις να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα ηλεκτρονικά και οι ορκωμοσίες να γίνουν εξ αποστάσεως.

Οι συνάδελφοι να παρουσιαστούν στα σχολεία πρώτης τοποθέτησης την 1η Σεπτέμβρη και να προσκομίσουν διά ζώσης οποιοδήποτε επιπλέον έγγραφο ή αίτηση χρειαστεί.

Να προβλεφθεί η ίδια διαδικασία και για την πρώτη φάση των αναπληρωτών.

Να υπάρχει ειδική μέριμνα για πυρόπληκτους συναδέλφους που αδυνατούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Να ληφθούν εδώ και τώρα μέτρα στήριξης όλων των συναδέλφων που θα εγκατασταθούν μακριά από τον τόπο διαμονής τους».

Παράλληλα καλεί τα ΔΣ των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν θέση και να προχωρήσουν σε άμεση παρέμβαση προς το υπουργείο για τα παραπάνω ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ