Τρίτη 10 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΚΡΗΤΗ
Νέα δολοφονία γυναίκας

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο νοσηλεύεται ο 49χρονος από το Ρέθυμνο, που το βράδυ της Κυριακής πυροβόλησε και σκότωσε τη 47χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, στην περιοχή Πάνορμο, του δήμου Μυλοποτάμου και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Στο σημείο κατέφθασαν η αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Η γυναίκα μεταφέρθηκε αιμόφυρτη στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η υπόθεση αποτελεί την 7η δολοφονία γυναίκας στην Ελλάδα μέσα σε 8 μήνες. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν αμέσως τον δράστη τον οποίο και εντόπισαν. Ο ίδιος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, με το όπλο που σκότωσε τη γυναίκα. Από τον πυροβολισμό τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης και το θύμα γνωρίζονταν και διατηρούσαν, λόγω εργασίας, φιλικές σχέσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Το έγκλημα φαίνεται να έγινε ύστερα από διαπληκτισμό. Η γυναίκα πήγε να φύγει και ο άνδρας την πυροβόλησε στην ωμοπλάτη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της. Σημειωτέον, τραυματίστηκε στο χέρι κι ένας τουρίστας που βρισκόταν στην επιχείρηση της γυναίκας.

Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ: «Να προβληματίσουν βαθύτερα τα περιστατικά βίας»

Η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της Σταυρούλας Σιραγοπούλου, που δολοφονήθηκε την Κυριακή στο Πάνορμο Ρεθύμνου και σημειώνει σε ανακοίνωσή της ανάμεσα σε άλλα:

«Το τραγικό περιστατικό δεν είναι τυχαίο ούτε μεμονωμένο ούτε οφείλεται στην "κακή στιγμή". Η δολοφονία της 47χρονης μητέρας καθώς και όλα τα περιστατικά βίας, σεξουαλικής εκμετάλλευσης και δολοφονιών γυναικών που συζητιούνται έντονα το τελευταίο διάστημα χρειάζεται να μας προβληματίσουν βαθύτερα.

Χρειάζεται επίσης να ελεγχθεί ενδελεχώς η πληροφορία που δόθηκε στη δημοσιότητα ότι η γυναίκα είχε κάνει καταγγελία στο παρελθόν στην αστυνομία ότι δεχόταν απειλές.

Πέρα από την ατομική εγκληματική συμπεριφορά και ευθύνη του συγκεκριμένου δράστη και κάθε τέτοιου δράστη και την ανάγκη να υφίστανται της πιο σκληρής παραδειγματικής τιμωρίας, η πραγματική αιτία της αύξησης τέτοιων αποκρουστικών πράξεων είναι τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις με τις αντιλαϊκές πολιτικές και συνολικά την υπεράσπιση του βάρβαρου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετούν».

Και καταλήγει:

«Η ευχή να είναι η Σταυρούλα το τελευταίο θύμα τέτοιων συμπεριφορών θα παραμένει ευχή αν δεν συνδυάζεται με την οργανωμένη διεκδίκηση, μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους γυναικών και τους φορείς του λαϊκού κινήματος, ενός δικτύου σύγχρονων, δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών στήριξης των γυναικών, για θέματα υγείας και πρόληψης, κατά της βίας, για την προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, συμβουλευτικής γονέων και παιδιών, για σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα με μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες, δίκτυο υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής, Ειδικής Αγωγής, για τη φροντίδα των ηλικιωμένων, που θα εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα, με ισότιμες συντροφικές σχέσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επετειακές «ευαισθησίες», ευκαιρία για φιέστες και προβολή «χορηγών» (2022-12-10 00:00:00.0)
Με αφορμή τη δολοφονία της 79χρονης (2022-02-23 00:00:00.0)
Το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί οριστικά μόνο όταν κοπεί από τη ρίζα του (2022-01-22 00:00:00.0)
Καταγραφή περιστατικών ρατσιστικής βίας (2014-04-03 00:00:00.0)
Νέες διαδηλώσεις ενάντια στους βιασμούς (2013-01-03 00:00:00.0)
«Αποτροπιασμός» για τον ομαδικό βιασμό 23χρονης (2012-12-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ