Σάββατο 2 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Αποφάσισαν συνέχεια των κινητοποιήσεων

Την απόφαση για συνέχιση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων πήραν χτες το μεσημέρι σε ανοιχτό διοικητικό συμβούλιο, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου αποφασίστηκε νέα τρίωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα και πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης που θα καθορίσει την παραπέρα στάση τους.

Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους από την περασμένη Δευτέρα με αφορμή τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Ζακύνθου. Το προσωπικό έχει εξουθενωθεί σωματικά και ψυχικά, μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε όλους τους τομείς, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει ανάπτυξη των κλινών σε 123 από 80 μέχρι τώρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά από αυτές τις αλλαγές δε βγαίνουν ούτε οι βάρδιες εργασίας. Επιπρόσθετα, η λειτουργία τμημάτων του νοσοκομείου με την υπάρχουσα έλλειψη προσωπικού έχει γίνει ανεπαρκής έως και επικίνδυνη για τους ασθενείς και για το λόγο αυτό το σωματείο των εργαζομένων πρόκειται να στείλει εξώδικο στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωσή της η Κομματική Ομάδα Υγειονομικών - ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ σημειώνει: «Βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις, απαιτώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων σαν ελάχιστο όρο και προϋπόθεση, για να ανταποκριθούμε στοιχειωδώς στις ανάγκες του Νοσοκομείου. Η υποβάθμιση της παρεχόμενης δημόσια Υγείας στο νομό μας έχει και άλλες πλευρές, π.χ. τις τραγικές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή στο Νοσοκομείο, στην πλήρη εγκατάλειψη της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Η αιτία, η ρίζα του κακού βρίσκεται στην αντιλαϊκή ανθυγιεινή πολιτική που ασκείται χρόνια τώρα από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο πώς θα εξασφαλίσουν και θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και στο χώρο της Υγείας, με την προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων».

«Δεν είναι τυχαίο ότι τα μέτρα της κυβέρνησης βρίσκουν ένθερμους υποστηρικτές τους βιομήχανους, τις ασφαλιστικές εταιρίες και τους ιδιοκτήτες Νοσοκομείων ΑΕ που θησαυρίζουν», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και τονίζεται πως «η λύση σήμερα βρίσκεται στην ανάπτυξη ενός λαϊκού κινήματος που θα διεκδικεί δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη χρηματοδότησή του πλήρως από το κράτος και την εργοδοσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ