Σάββατο 2 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Θα γίνει την Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002

Επί ποδός για να σώσουν τη ζωή της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη δουλιά βρίσκονται και πάλι οι εργατοτεχνίτες, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους με νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη 6 Φλεβάρη.

Την απεργία κήρυξαν από κοινού όλα τα σωματεία της Ζώνης, που συνεχίζουν αταλάντευτα να ανταποκρίνονται στο ύψος των περιστάσεων και να έχουν «τεντωμένα τα αυτιά» τους στη θέληση των εργατών της Ζώνης. Την ημέρα της απεργίας οι εργατοτεχνίτες θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και στη συνέχεια θα πορευτούν προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου αυτή τη φορά θα απαιτήσουν συγκεκριμένες λύσεις που αφορούν την ουσιαστική προστασία των ανέργων, τη μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και μέτρα για να «έρθει δουλιά» στη Ζώνη.

Τα σωματεία, με χτεσινή κοινή τους ανακοίνωση, την οποία γνωστοποιούν σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, καλούν σε μέτωπο πάλης για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους, για να δοθεί οικονομική «ανάσα» σε ολόκληρο τον Πειραιά. Τα σωματεία υπογραμμίζουν ότι οι εργαζόμενοι της Ζώνης είναι ελάχιστοι και οι άνεργοι χιλιάδες «πάνω από 80% - συνεχίζουν -είναι η ανεργία και χιλιάδες άνθρωποι έχουν πραγματοποιήσει 3 ή 5 μεροκάματα εδώ και 5 - 6 μήνες»! Και εξηγούν: «Γιατί η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά - Περάματος - Σαλαμίνας όχι μόνο έχει εξαιρεθεί από κάθε μορφής αναπτυξιακών παρεμβάσεων, αλλά δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή η υπονόμευσή της, είτε από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, αλλά και τον πόλεμο που υφίσταται από τη μεγαλο-εργοδοσία των οργανωμένων ναυπηγείων». Τα σωματεία επισημαίνουν ότι η μαζικότητα των εργατοτεχνιτών όλων των ειδικοτήτων στην προηγούμενη απεργία «αντανακλά τη θέληση του κόσμου της δουλιάς να παλέψουν και να επιβάλουν λύσεις σε όφελος των εργαζομένων. Αυτό που κυριαρχεί στα Σωματεία και τις Επιτροπές Ανέργων είναι η θέληση του αγώνα όποιας μορφής και διάρκειας απαιτείται μέχρι την ικανοποίηση των κοινών αιτημάτων - στόχων πάλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ