Σάββατο 2 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Αντιπολεμικό μάθημα από τους μαθητές

Οι μαθητές της Κατερίνης έδειξαν το δρόμο που πρέπει να βαδίσει ο λαός, προκειμένου να αποτρέψει τα νέα δεινά που σχεδιάζουν οι ιμπεριαλιστές. Εκατοντάδες μαθητές συμμετείχαν στην αντιπολεμική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Αντιπολεμικής Συσπείρωσης Μαθητών. «Να τους σταματήσουμε. Οι λαοί ενωμένοι μπορούν». Αυτό το μήνυμα σάλπισαν στους γονείς τους και τους άλλους εργαζόμενους μέσα από τις πολύμορφες δραστηριότητες, στις οποίες επιδόθηκαν από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα.

Δεκάδες συμμετείχαν στο διαγωνισμό γράφιτι. Ομάδα νέων παρουσίασε το θεατρικό έργο «Θάψτε τους νεκρούς». Παράλληλα, λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας, αλλά και τραπεζάκι όπου μάζευαν υπογραφές ενάντια στην αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, η μουσική ΗΙΡ-HOP, αλλά και ελληνικά ροκ τραγούδια συντρόφευαν τους νέους.

«Δε θα νομιμοποιήσουμε τον πόλεμο στη συνείδησή μας σαν μια φυσιολογική, καθημερινή πράξη», διακήρυξαν, υψώνοντας φωνή αντίστασης στον πόλεμο που ξεκίνησαν οι ευρωαμερικάνοι στο Αφγανιστάν. «Αν δεν κινητοποιηθούμε τώρα, αύριο θα είμαστε τα θύματα του επόμενου πολέμου». Απάντησαν οι μαθητές σε όσους ακόμα αναζητούν την αφορμή της κινητοποίησης.

Οι μαθητές συμμετείχαν συγκροτημένα, αφού πρώτα πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματα. Οι μαθητές των 1ου και 4ου Ενιαίου και 4ου Γυμνασίου προχώρησαν σε ολοήμερη αποχή, ενώ 2ωρη αποχή έκαναν οι συμμαθητές τους από το 2ο και 3ο Ενιαίο, το 1ο, 2ο και 3ο ΤΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ