Σάββατο 2 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΣΑΚ ΔΕΕ
Κάλεσμα αγώνα προς τους εκπαιδευτικούς

Κάλεσμα να περάσει στα χέρια της βάσης των εκπαιδευτικών η πρωτοβουλία της οργάνωσης των αγώνων, απευθύνει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ με δεδομένη και τη μέχρι τώρα απραξία του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, που με ευθύνη της πλειοψηφίας ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ δεν έχει ακόμα αποφασίσει για συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο για την αξιολόγηση και για τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα της παιδείας και του εκπαιδευτικού.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ καλεί σε «συσπείρωση από τα κάτω, σε ταξική βάση, κόντρα στη γραμμή του συμβιβασμού, συντονισμό με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα και πρώτα απ' όλα με τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, το ΠΑΜΕ, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα». Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ σημειώνει ότι «ο αγώνας, για να έχει επιτυχία, δεν μπορεί να κλειστεί σε στενά εκπαιδευτικά πλαίσια, δεν μπορεί να περιχαρακωθεί σε συντεχνιακά καλούπια, να παραδοθεί στα χέρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ούτε της πλειοψηφίας της ΔΟΕ, η οποία, σε κάθε κρίσιμη στιγμή, αναδείχνεται στον καλύτερο σύμμαχο της κυβέρνησης».

Την ίδια στιγμή, στην κήρυξη τρίωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας για την Παρασκευή 8 Φλεβάρη και συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι καθηγητές στις 11 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας προχώρησαν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» και Κερατσινίου - Περάματος, ενώ ανάλογες αποφάσεις συζητούν και άλλοι διδασκαλικοί σύλλογοι.

Ο Σύλλογος «Ελλη Αλεξίου» σημειώνει ότι για την απόφαση λήφθηκαν υπόψη η δηλωμένη από τη συμμετοχή στην απεργία και την ολομέλεια προέδρων αντίθεση του κλάδου στην «αξιολόγηση», αλλά και τις εξελίξεις μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που οδηγεί τα εκπαιδευτικά πράγματα σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση και τη διαδικασία «ξεπαγώματος» των αντιδραστικών μέτρων κατεδάφισης του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν κατάργηση του νόμου για την αξιολόγηση και μέτρα για την ακύρωσή του στην πράξη, μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα, αύξηση των δαπανών για την παιδεία και των αποδοχών των εκπαιδευτικών, κατάργηση των νόμων 2525 και 2640, ενιαίο 12χρονο σχολείο κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 8 Φλεβάρη και η παραπέρα στάση του κλάδου θα αποφασιστεί σε γενική συνέλευση προέδρων που θα γίνει στις 16 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ