Σάββατο 2 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Βγαίνουν κι άλλοι αγρότες στους δρόμους

Αποψη από το μπλόκο στον Εύηνο

Eurokinissi

Αποψη από το μπλόκο στον Εύηνο
Ενισχύεται συνεχώς το μπλόκο των αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας στη γέφυρα του Εύηνου, ενώ, παράλληλα, διογκώνεται το κύμα λαϊκής συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα της αγροτιάς. Χθες έσπευσαν στο πλευρό των αγροτών μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της περιοχής, εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων και τοπικοί άρχοντες για να συμπαρασταθούν έμπρακτα στο δίκαιο αγώνα που κάνουν για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης. Ανακοινώσεις συμπαράστασης εξέδωσαν χθες πλήθος φορέων και συλλόγων, ανάμεσά τους η ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, ο Σύλλογος των φοιτητών στα ΤΕΙ Μεσολογγίου (Τμήμα Ιχθυοκαλλιέργειας). Το μεσημέρι, οι αγρότες απέκλεισαν την εθνική οδό Ιωαννίνων - Αντιρρίου για τρεις ώρες περίπου, στέλνοντας μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει άμεσα, βασικά προβλήματα των αγροτών.

Στο μεταξύ στην Πελοπόννησο, την καυτή ανάσα των αγροτών θα αρχίσει από τις επόμενες μέρες να νιώθει για τα καλά η κυβέρνηση, καθώς κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των αγροτών και προχωρούν αποφασιστικά στο στήσιμο νέων μπλόκων με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Μετά την Ηλεία και συγκεκριμένα την περιοχή της Πηνείας, όπου οι αγρότες θα παρατάξουν τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα κατά μήκος του δρόμου στη θέση Τζαμί από το πρωινό της Κυριακής και στην Αχαΐα, την Κυριακή, οι αγρότες θα συγκεντρωθούν με τα μηχανοκίνητα εργαλεία της δουλιάς στον κόμβο των Καρέικων. Αυτό αποφασίστηκε αργά προχτές το βράδυ σε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας, ο Σύλλογος Λαϊκών Αγορών Αχαΐας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Αιγιάλειας. Οι χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων και η παγοπληξία από την τελευταία κακοκαιρία έχει φέρει στα όριά της την αντοχή των αγροτών, που βλέπουν κόπους χρόνων να χάνονται στον Καιάδα της αντιαγροτικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Στο Αργος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, τη Δευτέρα 4 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., η Συντονιστική Επιτροπή Αργολίδας της ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες σε συλλαλητήριο μετά και από την κοροϊδία της κυβέρνησης απέναντι στους πληγέντες αγρότες από την κακοκαιρία. Η ογκώδης και μαχητική παρουσία των αγροτών στις κινητοποιήσεις της περασμένης Δευτέρας δίνει το έναυσμα για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή και κλιμάκωση του αγώνα, με στόχο να καμφθεί η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Επίσης, στη Μεσσηνία, η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών θα συνεδριάσει την ερχόμενη Κυριακή στη Γλυφάδα Πυλίας, με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα και τον καθορισμό της δράσης το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι ενημερωτικές περιοδείες και εξορμήσεις σε όλα τα χωριά του Μοριά για τον ξεσηκωμό της αγροτιάς, ενόψει και των εξελίξεων που αναμένεται να διαμορφωθούν από την αρχή της επόμενης βδομάδας, μετά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας των αγροτών με την ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας.

Στην Ηπειρο, σήμερα Σάββατο 2 Φλεβάρη, οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Πρέβεζας και της Αρτας έχουν αποφασίσει να «στρατοπεδεύσουν» στη γέφυρα Καλογήρου, από τις 10 το πρωί, με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, κλιμακώνοντας και συντονίζοντας τον αγώνα, με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους σε όλη τη χώρα. Τα κεντρικά αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων εστιάζονται στη μη ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ και της Αγροτικής Τράπεζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ