Σάββατο 2 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Δυναμώνει το αγροτικό μέτωπο

ΛΑΜΙΑ (του ανταποκριτή μας).-

Φουσκώνει το «ποτάμι» των ξωμάχων που καθημερινά «εκβάλλει» στα μπλόκα, με νέες δυνάμεις που κατεβαίνουν και προστίθενται στις υπάρχουσες, ενώ «μαζικό κύμα εξόδου» απ' τα αγροτοχώρια της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας προς τους δρόμους του αγώνα και τους κόμβους συγκέντρωσης αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πέμπτη μέρα χτες των αγροτικών κινητοποιήσεων και τα μπλόκα της Λιβαδειάς και της Ανθήλης ενισχύθηκαν, ενώ στο τελευταίο έσπευσαν προς ενίσχυση και οι αγρότες της Στυλίδας, μετά τη μαζική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν προχτές το βράδυ. Στο ίδιο μπλόκο καθημερινά γίνονται αποκλεισμοί της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, ενώ συγκεντρωμένα τρακτέρ επί της Εθνικής Οδού υπάρχουν στο Μώλο και στο Κάστρο Βοιωτίας.

Στο Δρούγο Δομοκού από προχθές το απόγευμα οι αγρότες κάνουν συμβολικό αποκλεισμό στην Παλιά Εθνική Οδό Λαμίας - Λάρισας. Στο μπλόκο συμμετέχουν αγρότες του Δήμου Θεσσαλονίκης και Ξυνιάδας. Μάλιστα χτες στα χωριά του οροπεδίου του Δομοκού περιόδευσαν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, για να ενημερώσουν τους ξωμάχους και να τους καλέσουν να πάρουν μέρος στο δίκαιο αγώνα τους.

Στο Νομό Βοιωτίας, Συντονιστική Επιτροπή και αγροτικά συνδικαλιστικά στελέχη οργανώνουν καλύτερα τον αγώνα τους. Δημιουργούν τις προϋποθέσεις για συνεχή συγκέντρωση και ένταξη νέων δυνάμεων στα μπλόκα. Για τους λόγους αυτούς καθημερινά κάνουν περιοδείες στα χωριά, συμμετέχουν σε συσκέψεις, συζητάνε με τους αγρότες που ακόμα παραμένουν «εγκλωβισμένοι» στα εκκοκκιστήρια. Σ' αυτή την κατεύθυνση και με αυτό το περιεχόμενο κινήθηκε η σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, που έγινε χτες το πρωί στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θήβας.

Χτες το μεσημέρι νέο μπλόκο με τρακτέρ στήθηκε στις Ερυθρές (Κριεκούκι), στην Παλιά Εθνική Οδό Θήβας - Αθήνας - μέσω Κάζας - στο οποίο σήμερα αναμένονται προς ενίσχυση οι αγρότες απ' το Καπαρέλι.

Στην επαρχία Θήβας, στην Εθνική Οδό Θήβας - Λιβαδειάς, στο ύψος του κόμβου των Βαλίων, έκαναν χτες την εμφάνισή τους πάνω από 30 τρακτέρ. Στη Λιβαδειά και στον κόμβο του Αϊ - Γιάννη, οι αγρότες συνεχίζουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς δύο φορές την ημέρα, ενώ καθημερινά συμπαρατάσσονται αγροτικά μηχανήματα στα πάνω από 300 που ήδη βρίσκονται εκεί. Τη συμπαράστασή τους στους αγρότες εκφράζουν με ψηφίσματά τους ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ και ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ