Τρίτη 17 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Συνεχίζονται οι περιοδείες κλιμακίων του ΚΚΕ

Οργή, αγωνία για το αύριο αλλά και έντονη ανησυχία για τις αποζημιώσεις και τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση συναντούν τα κλιμάκια του ΚΚΕ στις περιοδείες που πραγματοποιούν στα χωριά της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας.

Συγκεκριμένα κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας, επισκέφθηκε το χωριό Λίμνη, κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Λένα Γεροπαναγιώτου, Γραμματέας της ΤΕ Εύβοιας και η Ζωή Χαχάμη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας, που περιόδευσε στην Αγία Αννα και το χωριό Παπάδες.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τα κλιμάκια του Κόμματος συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής, που για μία ακόμη φορά εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για τον εφιάλτη της πυρκαγιάς που έζησαν επί 9 μέρες, την απουσία επαρκούς πυροσβεστικής δύναμης και το γεγονός ότι οδηγήθηκαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους προκειμένου να σώσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Παράλληλα, οι κάτοικοι των χωριών εξέφρασαν την αγωνία τους για το αύριο και το πώς θα μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, ενώ προσδιόρισαν ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν επαρκούν για την κάλυψη των ζημιών που έχουν υποστεί και την στήριξη των πληγέντων. Σε αρκετές περιπτώσεις, κάτοικοι των δύο χωριών τόνισαν ότι τα πρώτα δείγματα από τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών εντείνουν την ανησυχία τους, καθώς, όπως σημείωναν, φαίνεται ξεκάθαρα μία προσπάθεια υποτίμησης και υποβάθμισης των καταστροφών σε σπίτια, αγροτικές καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο.

Επίσης, έντονη ήταν η ανησυχία των κατοίκων σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία και το ενδεχόμενο να βρεθούν μπροστά σε μία νέα καταστροφή στην επόμενη δυνατή νεροποντή και τόνιζαν ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Από την πλευρά τους, τα μέλη του κλιμακίου του ΚΚΕ κάλεσαν τους κατοίκους της περιοχής να μην δείξουν καμία εμπιστοσύνη στις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Τόνισαν, επίσης, ότι η λαϊκή πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά, δίνει τη δυνατότητα να βγουν συμπεράσματα για τη δύναμη που έχει στα χέρια του ο λαός και επισήμαναν ότι πάνω στη συγκεκριμένη πείρα θα πρέπει να οργανωθεί ο αγώνας για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων στο 100% της ζημιάς που έχουν υποστεί, για πραγματικά μέτρα στήριξης και ανακούφισης, καθώς και για άμεση υλοποίηση μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ