Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
«ΘΡΙΑΣΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Επισφαλής η λειτουργία της Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής

Τα σοβαρά προβλήματα στην ασφαλή λειτουργία της Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο που προκαλεί η έλλειψη ιατρικού και μαιευτικού προσωπικού, αναδεικνύει με καταγγελία το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, ενώ παρόμοιες είναι οι ελλείψεις προσωπικού και στα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου.

«Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η πολιτική υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων Υγείας που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, οδηγεί στην αδυναμία κάλυψης των λαϊκών αναγκών τόσο σε "κανονικές περιόδους", όσο και, πολύ περισσότερο, σε περιόδους έξαρσης επιδημιών», υπογραμμίζει το Σωματείο και απαιτεί:

  • Να ενισχυθεί η Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική με το αναγκαίο ιατρικό και μαιευτικό προσωπικό, με επείγουσες διαδικασίες. Να προκηρυχθεί και να καλυφθεί άμεσα η κενή οργανική θέση γυναικολόγου και να δημιουργηθούν δύο τουλάχιστον επιπλέον οργανικές θέσεις γυναικολόγων. Να ενισχυθεί η κλινική με τρεις τουλάχιστον μαίες.
  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ειδικευόμενοι νοσηλευτές).
  • Να αναμορφωθεί ο οργανισμός του νοσοκομείου για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, ξεκινώντας από την αποκατάσταση των καταργημένων οργανικών θέσεων και λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη μείωση των ειδικευόμενων γιατρών.
Για τα νοσοκομεία Παίδων

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ απαιτεί επίσης να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις γιατρών από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» στην Καρδιοχειρουργική Μονάδα του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία». Να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την ανάπτυξη και στελέχωση με μόνιμους γιατρούς και όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας του «Παίδων Αγία Σοφία» και να δοθεί μόνιμη λύση στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν μία τόσο ευαίσθητη κλινική, ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των μικρών ασθενών που χρήζουν καρδιοχειρουργικής επέμβασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ