Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
«Οχι» στην επιβολή εισιτηρίου στον Ολυμπο

Την αντίθεσή τους στην εμπορευματοποίηση των βουνών και στα σχέδια της κυβέρνησης να θεσπίσει εισιτήριο εισόδου στον Ολυμπο εκφράζουν με ανακοινώσεις τους η Τομεακή Επιτροπή Πιερίας του ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας.

Η Τομεακή Επιτροπή Πιερίας του ΚΚΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ να προωθήσει και να υλοποιήσει απόφαση, με την οποία προτίθεται να θεσπίσει εισιτήριο εισόδου στον Ολυμπο και να εκχωρήσει αρμοδιότητες ελέγχου σε ιδιωτικές εταιρείες, έρχεται την ώρα που έχουν γίνει στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων, σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα, αποθήκες, ζώα και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, την ώρα που ακόμα τα πύρινα μέτωπα σκορπίζουν την καταστροφή σε όλη τη χώρα».

Θυμίζει ότι με τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο 4685/20 που ψήφισε πέρσι η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, δίνονται νέες διευκολύνσεις για επενδύσεις σε δασικές εκτάσεις ακόμη και σε προστατευόμενες περιοχές. Και ότι «με διάφορους τρόπους ενισχύει την εμπορευματοποίηση της δασικής γης, τις επενδύσεις μέσα στα δάση, τις οποίες επιδοτεί, μετατρέποντάς τα σε δάση ανεμογεννητριών. Σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού περί επιχειρηματικών ομίλων - "αναδόχων" για το πρόγραμμα αναδασώσεων, που θα λειτουργεί ως εργαλείο κερδοφορίας, με τις αναδασώσεις ή τμήματά τους να δίνονται μέσω ΣΔΙΤ, με μελέτες και έργα όχι μέσω της Δασικής Υπηρεσίας αλλά διαφόρων "ευαγών" ιδρυμάτων, καταλαβαίνει κανείς ότι προσφέρεται σε επιχειρηματικούς ομίλους ένα νέο πεδίο κερδοφόρας δράσης».

Η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ καλεί τον λαό και τους μαζικούς φορείς της Πιερίας σε αγώνα, για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας καλεί τον λαό και τους μαζικούς φορείς της Θεσσαλίας σε αγώνα, ενάντια στην επιβολή εισιτηρίου ανόδου στον Ολυμπο και γενικότερα στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των ορεινών όγκων και δασών.

Απαιτεί:

  • Να ακυρωθούν όλοι οι δασοκτόνοι νόμοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που αποχαρακτηρίζουν δασικές εκτάσεις και νομιμοποιούν καταπατητές. Να προστατευθούν οι καμένες δασικές εκτάσεις από καταπατητές και να αναδασωθούν.
  • Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στα δασικά οικοσυστήματα. Οχι στην εμπορευματοποίηση των δασών, ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.
  • Να συγκροτηθεί ενιαίος φορέας προστασίας της δασικής περιουσίας, ενίσχυση σε προσωπικό, εξοπλισμό και της υποδομής της Δασικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
  • Να μετατραπεί σε δημόσια περιουσία η ιδιοκτησία μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων και των εκτάσεων της εκκλησίας στα βουνά, στις δασικές εκτάσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ