Τρίτη 8 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
TVX HELLAS
Συνεχίζεται η αναστολή των εργασιών

Για τις 2 Ιουνίου αναβλήθηκε η συζήτηση τεσσάρων προσφυγών που στρέφονταν κατά της εγκατάστασης μονάδας μεταλλουργίας χρυσού από την TVX Hellas στη Χαλκιδική. Υπό αυτή την εξέλιξη παρατείνεται η αναστολή των εργασιών της TVX Hellas, αλλά και η εγκατάσταση της μονάδας μεταλλουργίας για άγνωστο χρονικό διάστημα, αφού έχουν προηγηθεί οι γνωστές ανασταλτικές αποφάσεις του ΣτΕ.

Πάντως, εντύπωση προκάλεσε η αλλαγή της εισηγήτριας Μ. Καραμανώφ από τον Σ. Ρίζο. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η Μ. Καραμανώφ ήταν η εισηγήτρια, όταν συζητήθηκαν οι προσφυγές στο Ε` Τμήμα του ΣτΕ, ενώ τώρα που η υπόθεση παραπέμφθηκε για οριστική κρίση στην Ολομέλεια έχει οριστεί νέος εισηγητής ο Σ. Ρίζος.

Πρέπει να σημειωθεί πως - όσο και αν φαίνεται παράξενο - η εμπλοκή των εργασιών της TVX Hellas στη Χαλκιδική από τις προσφυγές των κατοίκων, οι οποίες έχουν γίνει αποδεκτές από το ΣτΕ,... βολεύει σε μεγάλο βαθμό την οικονομικά καταρρέουσα πολυεθνική, η οποία μην μπορώντας να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την περιβόητη επένδυση, επισείει ως επιχείρημα ότι το μοναδικό πρόβλημα είναι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ωστόσο, και στην περίπτωση που αρθούν οι απαγορευτικές αποφάσεις του ΣτΕ, ο «θησαυρός» της TVX, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την επέβαλε στους κατοίκους της Χαλκιδικής με τα ΜΑΤ και τις φυλακίσεις, θα αποδειχτεί «άνθρακες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ