Τρίτη 8 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Πανθεσσαλικό αγροτικό συλλαλητήριο

Στις 25 Φλεβάρη στη Λάρισα μετά από απόφαση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών

Με πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα, στις 25 Φλεβάρη, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών, οι οποίοι συνεχίζουν σθεναρά και ανυποχώρητα τον αγώνα τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει τα προβλήματά τους.

Υστερα από τα μαζικά και μαχητικά νομαρχιακά αγροτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα, στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, οι Θεσσαλοί αγρότες, με το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο θα στείλουν ένα ακόμα βροντερό μήνυμα, προειδοποιώντας την κυβέρνηση και όσους «αντιπολιτευόμενους» στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζει, ότι θα τους βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους ενωμένους και αποφασισμένους στο δρόμο του αγώνα. Ταυτόχρονα θα της μηνύσουν και την απόφασή τους να την τιμωρήσουν στις 9 Απρίλη, με την ψήφο τους.

Την απόφαση για τη διοργάνωση του πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου έλαβε σε συνεδρίασή της η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών.

Μεταξύ των αιτημάτων, που οι αγρότες της Θεσσαλίας διεκδικούν ουσιαστικές λύσεις, που η κυβέρνηση Σημίτη αρνείται να τους ικανοποιήσει, είναι:

  • Η κατάργηση των καταστροφικών κανονισμών της ΕΕ που θέτουν περιορισμούς στις καλλιέργειες.
  • Η κατάργηση των ποσοστώσεων στην παραγωγή και των προστίμων συνυπευθυνότητας.
  • Η ουσιαστική ρύθμιση των χρεών.
  • Η μείωση του κόστους παραγωγής.
  • Η αναπλήρωση των απωλειών που είχαν στα εισοδήματά τους λόγω αντίξοων καιρικών και άλλων συνθηκών.
  • Το σταμάτημα των δικαστικών διώξεων σε βάρος της αγροτιάς.
  • Η κατασκευή έργων υποδομής στη γεωργία κ.ά.

Ενα από τα άμεσα αιτήματα που θέτουν οι αγρότες της Θεσσαλίας είναι η ανάκληση των καταστροφικών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση για μείωση της βαμβακοκαλλιέργειας κατά 700.000 στρέμματα καθώς με την εφαρμογή τους θα μειωθεί δραματικά το ήδη ισχνό εισόδημά τους.

Οι Θεσσαλοί αγρότες δηλώνουν οργισμένοι και αγανακτισμένοι για την ενορχηστρωμένη επιχείρηση αποπροσανατολισμού που έχει στήσει σε βάρος τους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και που έχει βάλει σε εφαρμογή διά μέσω του υπουργού Γεωργίας και άλλων κυβερνητικών τοπικών παραγόντων, με στόχο να υφαρπάξει την ψήφο τους στις εκλογές, ενώ την ίδια ώρα συκοφαντεί το αγροτικό κίνημα και οδηγεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον δίκαιο αγώνα τους καταδικάζοντας στα «αγροτοδικεία» χιλιάδες αγωνιστές της αγροτιάς.

Πιο έμπειροι τώρα, μετά από τους πολύχρονους αγώνες τους, οι αγρότες έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο δρόμος της σύγκρουσης με την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ αποτελεί μονόδρομο για τη σωτηρία τους, για να μην ξεκληριστούν και γίνουν κολίγοι «σύγχρονων» τσιφλικάδων, για να παραμείνουν με τις οικογένειές τους στα χωράφια και στα χωριά τους. Αυτή η συνειδητοποίηση θα εκφραστεί και στην κάλπη, με το «μαύρισμα» της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ - αλλά και της ΝΔ και των άλλων κομμάτων που ουσιαστικά συμφωνούν με την πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζεται - και με την ενίσχυση του ΚΚΕ, του κόμματος που πάντα και παντού στέκεται στο πλευρό της αγροτιάς και οι θέσεις - προτάσεις του, για την επίλυση των αγροτικών προβλημάτων, την ανάπτυξη του αγροτικού κινήματος και τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου αντίστασης και αντεπίθεσης, συγκινούν τον αγροτικό κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ