Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τραγουδώντας τη γυναίκα

Η Μαρία Φαραντούρη στο Ηρώδειο

Μια ξεχωριστή συναυλία θα παρουσιάσει η μεγάλη μας ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη στις 2 Σεπτέμβρη στο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού.

Η συναυλία διαρθρώνεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται το νέο έργο της Λένας Πλάτωνος «Αρχαίες ποιήτριες - των σιωπηλών σπαράγματα», που συντέθηκε για τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη, σε κείμενα, αφηγήσεις και αποδόσεις των ποιημάτων από τον Θάνο Τσακνάκη, με αφηγήτρια την Μαρία Σκουλά. Το έργο ανθολογεί 8 σπουδαίες ποιήτριες της ελληνικής αρχαιότητας, από τον 7ο έως τον 1ο αιώνα π.Χ., οι οποίες εξυμνούν τη φύση, την παιδική φιλία, τον έρωτα, με λυρισμό υψηλής αισθητικής και σπάνια τρυφερότητα: Σαπφώ, Ηριννα, Ανύτη, Νοσσίς, Κόριννα, Πράξιλλα, Τελέσιλλα, Μοιρώ. Με την εμβληματική φωνή της Φαραντούρη και την πρωτοποριακή μουσική της Πλάτωνος οι αρχαίες ποιήτριες ανασύρονται από τη λήθη αιώνων, για να βρουν τη θέση που τους αξίζει στον σύγχρονο κόσμο.

Στο δεύτερο μέρος η Μαρία Φαραντούρη μαζί με την Σαβίνα Γιαννάτου και την Ελλη Πασπαλά παρουσιάζουν αγαπημένα, εμβληματικά τραγούδια, στα οποία πρωταγωνιστούν γυναικείες μορφές του μύθου και της Ιστορίας, οι οποίες ενέπνευσαν μεγάλους Ελληνες ποιητές και συνθέτες. Φιλική συμμετοχή: Ντόρα Μπακοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ