Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ
Αυξάνονται τα ελληνικά μετάλλια

Ο Στράτος Νικολαΐδης
Ο Στράτος Νικολαΐδης
Την κατάκτηση ενός ακόμα μεταλλίου και την εξασφάλιση άλλου ενός (το χρώμα του οποίου θα κριθεί σήμερα) μέτρησε η ελληνική αποστολή κατά τη χτεσινή μέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο φθάνοντας τα 7.

Συγκεκριμένα, ο Στράτος Νικολαΐδης κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία της κατηγορίας F20 ανεβαίνοντας στην 3η θέση του βάθρου με καλύτερη προσπάθεια στα 15,93 μέτρα. Αρχικά ο Ελληνας αθλητής ήταν στην 4η θέση ωστόσο μετά από ενστάσεις που έγιναν η συγκεκριμένη επίδοση αποδείχθηκε ικανή να τον βάλει εντός των θέσεων μεταλλίων. Στο ίδιο αγώνισμα πολύ καλή παρουσία είχε ο Λεόντιος Στεφανίδης, κάνοντας ατομικό ρεκόρ στα 15,75 μέτρα, κερδίζοντας και αυτός θέσεις λόγω της καραμπόλας από τις ενστάσεις καθώς αρχικά ήταν 6ος.

Παράλληλα, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης κατάφερε να φθάσει στην εξασφάλιση ενός μεταλλίου αφού προκρίθηκε στον σημερινό τελικό του μεικτού ατομικού στο μπότσια της κατηγορίας BC3, όπου θα κριθεί εάν αυτό θα είναι το χρυσό ή το ασημένιο. Ο Πολυχρονίδης αρχικά στα προκριματικά νίκησε τον Ρώσο Λεγκοστάεφ με 5-1, ενώ στα ημιτελικά επικράτησε στα σημεία του Βρετανού Μακ Κόουαν, σε έναν αμφίρροπο αγώνα (4 - 4). Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Πέσκα. Ο Ελληνας αθλητής διεκδικεί το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στη διοργάνωση του Τόκιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ