Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εξι», μια μουσική παράσταση

«Εξι», μια μουσική παράσταση βασισμένη σε τραγούδια που καταγράφηκαν τον 19ο αιώνα και συνδέονται με αντίστοιχα λαϊκά έθιμα που ακολουθούν τον ετήσιο κύκλο των εορτών αλλά και την πορεία ενηλικίωσης της γυναίκας, όπως απεικονίζεται στη λαϊκή παράδοση. Από τα έθιμα της περπερούνας, της κούνιας, του κλήδονα, του γάμου μέχρι το τρυφερό νανούρισμα και το μοιρολόι της Παναγίας.

Σε αυτήν την παράσταση, που θα ανέβει σήμερα 1 και αύριο 2 Σεπτέμβρη στην Αρχαία Μεσσήνη στις 7 το απόγευμα, το γυναικείο φωνητικό σύνολο CΗORES της Μαρίνας Σάττι συναντιέται με το φωνητικό κουαρτέτο «Γιασεμί». Η παράσταση στηρίζεται σε μια σειρά έργων της Μάρθας Μαυροειδή αποκλειστικά για φωνές, τα οποία χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη παραδοσιακά τραγούδια και επεξεργάζονται στίχους, μελωδίες και μοτίβα, δημιουργώντας μια μουσική νέας υφής. Τα έργα αφομοιώνουν μελωδικό και ποιητικό υλικό από παραδοσιακά μονοφωνικά τραγούδια, δημιουργώντας μια νέα πολυφωνία, η οποία εμπνέεται από την τοπικότητα της παραδοσιακής μουσικής, συνδυάζοντάς την με σύγχρονη αρμονία.

Απαιτείται προκράτηση θέσης στην ειδική πλατφόρμα του ΥΠΠΟΑ (https://digitalculture.gov.gr/). Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ