Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Το αστικό κράτος είναι εχθρικό απέναντι στις λαϊκές ανάγκες

Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αντιστοιχούν ούτε στο μέγεθος των απωλειών αλλά ούτε και στα αιτήματα των πυρόπληκτων, επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, καταγγέλλοντας ότι γι' αυτή την κατάσταση που ζούμε, υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις και αιτία το καπιταλιστικό κέρδος.

Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε, επί χρόνια υποχρηματοδοτείται η δασοπροστασία, η Πυροσβεστική είναι υποστελεχωμένη και δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας. Η κυβέρνηση έδωσε μόλις 1,7 εκατ. ευρώ στα δασαρχεία, όταν αυτά ζήτησαν 17 εκατ., και μόλις 30 χιλιάδες ευρώ για τη δασοπροστασία στην Αττική, όταν για ΝΑΤΟικά προγράμματα έδωσε για φέτος 6 δισ. ευρώ. Το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις εμπορευματοποιεί τη γη, παραδίδει τον φυσικό πλούτο σε επιχειρηματικά συμφέροντα, προωθεί την «πράσινη ανάπτυξη», τις ανεμογεννήτριες, την τουριστική, βιομηχανική δραστηριότητα μέσα στα δάση, σημείωσε.

Αποδείχθηκε και πάλι, υπογράμμισε ο Χρ. Κατσώτης, ότι το αστικό κράτος είναι εχθρικό απέναντι στις λαϊκές ανάγκες, προσθέτοντας πως «το κράτος που δεν είχε τα μέσα για την κατάσβεση των πυρκαγιών είναι το ίδιο το κράτος που βγάζει χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους όταν είναι να καταστείλει λαϊκές διαμαρτυρίες».

«Τα εγκαταλελειμμένα δάση, οι επιχειρήσεις και οι οικισμοί στα δάση, τα εγκαταλελειμμένα χωριά, οι άδειες - από προσωπικό, μέσα και υποδομές - Δασικές Υπηρεσίες είναι η εύφλεκτη ύλη, η αντίληψη της εμπορευματοποίησης των δασών, του κόστους και οφέλους είναι ο εμπρηστής τελικά», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Το ΚΚΕ - τόνισε - καλεί τον λαό να δυναμώσει την αλληλεγγύη, να απαιτήσει τη στήριξη των πληγέντων, να διεκδικήσει την ολοκληρωμένη προστασία των δασών, σύγχρονο αντιπυρικό σχεδιασμό με βάρος στην πρόληψη και την οργάνωση των επίγειων δυνάμεων, να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, να απαιτήσει τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, καλεί την εργατική τάξη και τις λαϊκές δυνάμεις να συνεχίζουν να δείχνουν την αλληλεγγύη τους και να μην δείξουν καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική που τσακίζει το σύνολο της ζωής της προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου και της αστικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ