Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Εντελώς ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης

«

Μπορεί να υποστηρίζετε ότι δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, όμως καταστράφηκαν χιλιάδες ζωές πληγέντων ανθρώπων και οι ευθύνες είναι βαριές, φέρουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν ως ευαγγέλιο την πολιτική της ΕΕ που εμπορευματοποιεί τη γη, βάζει στη μέγγενη του κόστους - οφέλους την πρόληψη και την προστασία των δασών και των λαϊκών περιουσιών και αυτά τα εγκλήματα δεν πρέπει ο λαός να επιτρέψει να παραγραφούν», ανέφερε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου.

Χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης εντελώς ανεπαρκή, που δεν καλύπτουν τις ανάγκες των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε σπίτια, αποθήκες, αγροτικές και δασικές εκτάσεις, ζώα, μελίσσια, αγροτικά μηχανήματα και άλλα. Ενώ επισήμανε ότι είναι «γενικές και αόριστες οι υποσχέσεις σας, χωρίς χρονοδιάγραμμα, με πολλές σκοπιμότητες και ασάφειες».

Οσον αφορά τα δήθεν μέτρα αποκατάστασης και προστασίας των δασών η Δ. Μανωλάκου κατήγγειλε ότι ετοιμάζεται η ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση των επιχειρηματικών ομίλων στις δασικές εκτάσεις, με το πρόσχημα της «κλιματικής αλλαγής» και της «πράσινης» ανάπτυξης, που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το προβάλλουν ως άλλοθι για να μπουκώνουν με χρήμα τους ομίλους της «πράσινης» μπίζνας.

«Γι' αυτό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνείτε πως αυτό που τώρα επείγει, είναι να δούμε την επόμενη μέρα με τα μάτια των "πράσινων" ομίλων και όχι, βέβαια, των πυρόπληκτων που έδιναν ακόμα τη μάχη απέναντι στη γύμνια του κράτους για να σώσουν ό,τι μπορούσαν από το βιος τους», σημείωσε η Δ. Μανωλάκου, προσθέτοντας πως οι όποιες αντιπαραθέσεις τους είναι για το ποιος είναι καλύτερος στη διαχείριση αυτής της πολιτικής.

Κατέθεσε στα πρακτικά το διεκδικητικό πλαίσιο των πυρόπληκτων λέγοντας πως «η φωτιά κατέκαψε τον τόπο τους, δεν έκαμψε όμως την αποφασιστικότητά τους να μην τον εγκαταλείψουν. Αντίθετα, θα αγωνιστούν και θα παραμείνουν στον τόπο τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ