Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
«Μας άφησαν στο έλεος, δεν μας βοήθησε κανείς... »

Η επιστολή μιας κατοίκου στα πυρόπληκτα χωριά της Ηλείας

Μια επιστολή, που έδωσε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, η Ελένη Καραπιπέρη, κάτοικος του οικισμού Πόθου, στην περιοχή του Λάλα Ηλείας, περιγράφει με τα πιο δραματικά λόγια τον εφιάλτη που έζησαν τα χωριά στη διάρκεια των πυρκαγιών και κυρίως την αγωνία και την αβεβαιότητα των πυρόπληκτων για την επόμενη μέρα, μπροστά στη γύμνια του κράτους και τις κυβερνητικές εξαγγελίες, που απέχουν πολύ από την αντιμετώπιση ακόμα και των πιο άμεσων αναγκών.

Η καταστροφή στον οικισμό Πόθου είναι σχεδόν ολοκληρωτική και, όπως εξήγησε η ίδια σε επικοινωνία με την εφημερίδα μας, «είμαστε αβοήθητοι από το κράτος, τόσες μέρες μετά την πυρκαγιά». Να πώς περιγράφει την κατάσταση στην επιστολή της, που έδωσε στον ΓΓ της ΚΕ κατά την πρόσφατη περιοδεία του στα πυρόπληκτα χωριά της Ηλείας:

«Σύντροφε Δημήτρη Κουτσούμπα,

Είμαι η κόρη του Νίκου Καραπιπέρη, ενός αγωνιστή του ΔΣΕ.

Γεννήθηκα στο Τσιρτσίκ της Τασκένδης της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Είμαι παιδί πολιτικών προσφύγων, ζω σε αυτά τα μέρη 33 ολόκληρα χρόνια, έχω δύο παιδιά (αγόρια). Ο ένας έφυγε για το εξωτερικό μετά από πτυχίο και μεταπτυχιακό. Ο άλλος έγινε νέος αγρότης, δουλεύει μέρα - νύχτα και δεν έχει καθόλου προσωπική ζωή.

Και ενώ έχω ζήσει και άλλες φωτιές, αυτή ήταν το κάτι άλλο. Καταστροφή, τα χάσαμε όλα, ζώα, στάβλους, σανό, ελιές. Κοιτάζω το παιδί μου και δεν μπορώ να του πω τίποτα. Πού είναι η πολιτεία; Πού είναι το κράτος; Πού είναι όλοι αυτοί που μας κοροϊδεύουν; Μας άφησαν στο έλεος, δεν μας βοήθησε κανείς, μόνοι τους οι άνδρες γλίτωσαν τα σπίτια μας ευτυχώς. Είμαι 50 ετών, πώς θα ξαναρχίσω από την αρχή;

Θέλουμε τη βοήθειά σας, να τους πιέσετε να κάνουν κάτι. Αν δεν υπήρχαν οι δωρεές τι θα γινόταν; Πρέπει να μας δώσει το κράτος αυτά που χάσαμε στο 100%. Τα δικαιούμαστε γιατί πληρώνουμε στο κράτος μια ζωή και άλλη μια (...)

Με συντροφικούς χαιρετισμούς.

Καλούς αγώνες!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ