Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Η συνεχιζόμενη αλληλεγγύη δύναμη στον αγώνα

Η βοήθεια - έκφραση της λαϊκής αλληλεγγύης - που φτάνει στο Στέκι Αγώνα της Στροφυλιάς διανέμεται στα πυρόπληκτα χωριά
Η βοήθεια - έκφραση της λαϊκής αλληλεγγύης - που φτάνει στο Στέκι Αγώνα της Στροφυλιάς διανέμεται στα πυρόπληκτα χωριά
Η συνεχιζόμενη έκφραση πλατιάς λαϊκής αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους της βόρειας Εύβοιας δίνει δύναμη και κουράγιο στον λαό της περιοχής να παλέψει με τα τεράστια προβλήματα που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά, αλλά και με τις προσπάθειες της κυβέρνησης να διασπάσει την ενότητα και τον αγώνα του.

Τα δύο Στέκια Αγώνα και Αλληλεγγύης στη Στροφυλιά και την Ιστιαία, εκτός από τις καθημερινές διανομές ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους των χωριών της βόρειας Εύβοιας, αποτελούν και το σημείο αναφοράς του αγώνα που δίνουν για να μπορέσουν να συνεχίσουν να ζουν στον τόπο τους.

Αποτελούν πραγματική δύναμη για τον λαό της περιοχής, καθώς του δίνει τη δυνατότητα να αντιληφθεί ότι δεν είναι μόνος του. Οτι στο πλευρό του βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι με τα σωματεία τους, ότι του συμπαραστέκεται ο λαός από διάφορες περιοχές της χώρας. Μια πλατιά εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη, που μόνο η εργατική τάξη και ο λαός μπορούν να προσφέρουν και η οποία εκτός από την προσφορά υλικών αγαθών, απαραίτητη για την επιβίωση των πυρόπληκτων της βόρειας Εύβοιας, αποτελεί δύναμη για τον δύσκολο αγώνα που έχει ο λαός της περιοχής μπροστά του, ώστε να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια του και να συνεχίσει να ζει στον τόπο του.

Και η δύναμη αυτή αντλείται τόσο μέσα από τις οργανωμένες αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης όσο και μέσα από μικρά καθημερινά περιστατικά, που όμως έχουν τεράστια σημασία και αξία.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή το δεματάκι που έφτασε στο Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων στη Στροφυλιά, με ένα παιχνίδι κατασκευής σπιτιού lego, που έστειλε ο μικρός Αλέξανδρος από την Καισαριανή, με την ευχή να κατασκευαστούν και αληθινά για τους πυρόπληκτους που έχασαν τα σπίτια τους.

Χαρακτηριστική επίσης περίπτωση ο αυτοκινητιστής, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Ταξί Αττικής, ο οποίος βρέθηκε στη βόρεια Εύβοια και διερχόμενος από το Στέκι Αλληλεγγύης άφησε χρήματα για τις ανάγκες των πυρόπληκτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ