Τρίτη 5 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το «δις εξαμαρτείν»

Μετά τα Λαδάδικα έρχεται απ' τη Θεσσαλονίκη δεύτερο κρούσμα αντίδρασης στο θεραπευτικό έργο του ΚΕΘΕΑ.

Η θεραπευτική κοινότητα της «Ιθάκης» αγόρασε ένα κτίριο δίπλα στο δημαρχείο για να α λειτουργήσει ένα ανοιχτό πρόγραμμα απεξάρτησης για τους εφήβους. Μια ομάδα πολιτών συγκέντρωσε υπογραφές ενώ χτες το μεσημέρι έγινε συγκέντρωση και στη συνέχεια επιδόθηκε ψήφισμα στο δήμο.

Χτες το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο δεν ασχολήθηκε με την ουσία του θέματος και θα διαβιβάσει το ψήφισμα στις διοικητικές υπηρεσίες.

Οσοι αντιδρούν υποστηρίζουν, μεταξύ των άλλων, ότι θα χάσει τη μορφή του το ιστορικό κέντρο και - χωρίς προσχήματα - λένε ότι θα πέσει η αξία των ακινήτων. Επιπλέον αφήνουν αιχμές για τις οικονομικές πλευρές της αγοράς του ακινήτου.

Ο Αγ. Σαχίνης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη - Αντεπίθεση Τώρα», δήλωσε στο «Ρ»: «Ορισμένοι έχουν χάσει το στόχο τους και αντί να στρέφονται ενάντια σε εκείνους που προωθούν τα ναρκωτικά, στρέφονται ενάντια σε εκείνους που αντιστέκονται, όπως η "Ιθάκη", στα ναρκωτικά». Αναφερόμενος στις αιχμές για τα οικονομικά, υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση πρέπει να ισχύει η διαφάνεια, αλλά τόνισε: «Η μεγαλύτερη κακοδιαχείριση που γίνεται στη νεολαία είναι η διακίνηση των ναρκωτικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ