Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΧΩΡΙΑ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ
Η λαϊκή αλληλεγγύη ξεπερνάει τα σύνορα της χώρας

Η αλληλεγγύη στον πυρόπληκτο λαό της βόρειας Εύβοιας έχει περάσει τα σύνορα της χώρας. Αποστολή ειδών ανάγκης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελλήνων Ουγγαρίας αναμένεται να φτάσει σήμερα στο Στέκι Αγώνα και Αλληλεγγύης της Στροφυλιάς, ενώ χτες έφτασε η αποστολή των ειδών που συγκέντρωσε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Η πλατιά αλληλεγγύη στον πυρόπληκτο λαό της βόρειας Εύβοιας συνεχίζεται καθημερινά με αμείωτη ένταση. Τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη υγιεινής και βρεφικά είδη, ρούχα και ζωοτροφές καταφτάνουν καθημερινά από διάφορες περιοχές της χώρας, προσφέροντας ανακούφιση και στήριξη στις οικογένειες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής, που δίνουν αγώνα για να μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Το προηγούμενο διάστημα χρηματικά πόσα, τόσο από χώρες της Ευρώπης όσο και από τη μακρινή Αυστραλία, κατατέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό, για να διατεθούν για τις ανάγκες των πυρόπληκτων.

Χτες, Πέμπτη, έφτασε η αποστολή των ειδών που συγκέντρωσαν τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, τα οποία ταξινομήθηκαν ήδη από τους εθελοντές που προσφέρουν στη λειτουργία του Στεκιού Αλληλεγγύης και τις επόμενες μέρες, μαζί με τα υπόλοιπα είδη που υπάρχουν συγκεντρωμένα, θα διατεθούν στους πυρόπληκτους των χωριών της περιοχής.

Παράλληλα, τόσο στο Στέκι της Στροφυλιάς όσο και στο Στέκι της Ιστιαίας, εκτός από αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες των πυρόπληκτων χωριών, καταφτάνουν ζωοτροφές για τους κτηνοτρόφους της περιοχής αλλά και τσουβάλια ζάχαρη για τους μελισσοκόμους, που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την εύρεση τροφής για τα μελίσσια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ