Τρίτη 5 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Κυριακή των... ανατροπών

Μια... σελίδα γεμάτη ανατροπές στη βαθμολογία και «χιονοστιβάδα» αλλαγών σε τεχνικές ηγεσίες, «γύρισε» το πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας, μετά την ολοκλήρωση της 14ης (πρώτης του δεύτερου γύρου) αγωνιστικής. Η ΑΕΚ μετά τη νίκη της στη Φιλαδέλφεια, ανέκτησε τα ηνία της κορυφής από τον Ολυμπιακό, ενώ οι νέες επιτυχίες ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού δημιουργούν καρέ μνηστήρων. Στάθης Σταθόπουλος (Ακράτητος), Νίκος Αλέφαντος (Εθνικός Αστέρας) και Σπύρος Λιβαθηνός (Παναχαϊκή) δήλωσαν τις παραιτήσεις τους έπειτα από τα ατυχή αποτελέσματα των ομάδων τους.

Το Σαββατοκύριακο, η «Ενωση» επιβλήθηκε με 4-0 στη Φιλαδέλφεια επί του Ιωνικού, σε έναν αγώνα που -κυρίως στο β' ημίχρονο- «έπιασε» εντυπωσιακή απόδοση. Η εμφάνισή της «ανάγκασε» τον τεχνικό της Ιντερ, Εκτορ Κούπερ, που βρέθηκε στο «Νίκος Γκούμας» να παραδεχτεί: «Η ΑΕΚ είναι μια καλή ομάδα, καταπληκτική στην έδρα της», σπεύδοντας φυσικά να επισημάνει πώς «είναι στα μέτρα της Ιντερ». Καταλύτη στις εξελίξεις της βαθμολογικής κορυφής αποτέλεσε και η αναμέτρηση στο γήπεδο του Ηρακλή. Ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος Ολυμπιακός αναδείχτηκε ισόπαλος με το μαχητικό «Γηραιό» με 1-1, χάνοντας έτσι πολύτιμους βαθμούς. Αντίθετα από τους «ερυθρόλευκους», ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός έβγαλαν εις πέρας το δύσκολο έργο τους, με αποτέλεσμα να «μπουν» με αξιώσεις στο «παιχνίδι» του τίτλου. Ο «Δικέφαλος» μετά τη νίκη στο «Χαριλάου» επί του Αρη με 3-2 βρίσκεται στην 3η θέση μόλις δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο, ενώ το «τριφύλλι», καταβάλλοντας στη «Λεωφόρο» τον Πανιώνιο με 2-1, κατάφερε να μειώσει τη διαφορά που το χωρίζει από την κορυφή, στους τέσσερις βαθμούς.

Στην... ουρά, τα αποτελέσματα που οδήγησαν τους τρεις προπονητές σε παραίτηση είναι: Ξάνθη - Ακράτητος 3-0, ΟΦΗ - Εθνικός Αστέρας 3-2 και Αιγάλεω - Παναχαϊκή 2-1. Χτες, τα ηνία της ομάδας των Λιοσίων ανέλαβε ο Παθιακάκης, ενώ ο Λιβαθηνός μετακόμισε στην Καισαριανή. Τέλος την πατρινή ομάδα ανέλαβε ο Ν. Αναστόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ