Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 5 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Λίγη σημασία έχουν τα πρόσωπα, αφού υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική

Τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό σχολίασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συνέντευξή του την Παρασκευή στην ΕΡΤ1

Σε ερώτηση για τον πρόσφατο ανασχηματισμό απάντησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συνέντευξη που έδωσε την Παρασκευή στην ΕΡΤ1. Συγκεκριμένα, κλήθηκε να σχολιάσει τη συζήτηση περί συναίνεσης για το πρόσωπο που θα τοποθετηθεί στη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε:

-- Λίγη σημασία έχουν τα ονόματα ή τα πρόσωπα. Είδαμε και τη συναίνεση για τον κύριο Αποστολάκη. Τη μία στιγμή η ΝΔ τον ανακοινώνει ως «ικανό» και «τολμηρό» που μπορεί να λύσει αποφασιστικά ζητήματα πολιτικής προστασίας, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι «είναι εξαγορασμένος αποστάτης». Ο κύριος Αποστολάκης εξαιτίας αυτού παραιτείται. Η ΝΔ απαντά ότι «τώρα είναι δειλός και αποδεικνύεται ανίκανος» και ο ΣΥΡΙΖΑ απαντάει «ζήτω, είναι ο μεγάλος, ο θαρραλέος, ο ικανός, ο άξιος». Αυτό είναι τραγικό.

Δεν θέλω να πω για τη γελοιότητα του ζητήματος, ακόμη και για το πόσο εύκολα λένε και εκφέρουν τέτοιο πολιτικό λόγο τα δύο βασικά κόμματα του πολιτικού συστήματος, που έχουν κυβερνήσει ή που κυβερνάνε.

Ομως δείχνει και κάτι άλλο. Αυτό που είπε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή: «Ενα τσιγάρο δρόμος είναι η μετακίνηση από το ένα κόμμα στο άλλο» και για τη συναίνεσή τους. Αλλωστε, ο κύριος Τσίπρας είχε προτείνει υπουργό Υγείας την κυρία Λινού, ζητούσε να συμφωνήσει η ΝΔ, είχε προτείνει επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας με κοινή συναίνεση και μένουν τώρα στα διαδικαστικά.

Αρα, η δυνατότητα μετακίνησης στα πλαίσια αυτών των δύο κομμάτων, γιατί - κατά την άποψή μας και την ανάλυσή μας και αποδεικνύεται ότι έχουμε δίκιο και στο συγκεκριμένο - είναι στην ίδια στρατηγική κατεύθυνση. Δεν έχουν σημασία οι διαφορές, φυσικά έχουν διαφορές. Δεν λέμε ότι ταυτίζονται, έχουν επιμέρους διαφορές. Αλλά στα βασικά ζητήματα είναι στην ίδια γραμμή, στην ίδια κατεύθυνση.

Γι' αυτό και ψηφίζουν πάρα πολλούς νόμους ο ένας μετά τον άλλον είτε πριν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ. Ψηφίζουν αντίστοιχους αντιλαϊκούς νόμους σε όλα τα πεδία και στο συγκεκριμένο, που συζητάμε.

Τώρα, ένας υπουργός θα βρεθεί και μπορεί να είναι ικανός και να είναι ικανότερος από τον προηγούμενο. Αυτά υπάρχουν, αλλά μη δείχνουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, για να καίγεται το δάσος τελικά, εξαιτίας αυτού.

Γιατί όταν βλέπεις ένα πρόσωπο με όποιες ελλείψεις, με τις αδυναμίες του κ.λπ. που μπορεί να έχει παρουσιάσει στη δράση του, χάνεις την εγκληματική πολιτική που ακολουθεί συνολικά το σύστημα, το κράτος, η κυβέρνηση η οποία έχει αναλάβει τις ευθύνες αυτού του τόπου για τις αδυναμίες και τις ελλείψεις και το μη σχέδιο για την αντιπυρική προστασία της χώρας, για τη δασοπροστασία ή για άλλα τέτοια ζητήματα που αφορούν την ίδια τη ζωή και τις περιουσίες των συνανθρώπων μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ