Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 5 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνάντηση με μεταπτυχιακούς φοιτητές

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής συναντήθηκε την Πέμπτη 2/9 με εκπροσώπους των φοιτητών του εξ αποστάσεως μεταπτυχιακού προγράμματος «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση», του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Είχε προηγηθεί αίτημα για συνάντηση εκ μέρους των μεταπτυχιακών φοιτητών, προκειμένου να αναδείξουν το πρόβλημα που έχει προκληθεί με τη νέα Υπουργική Απόφαση του ΥΠΑΙΘ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 3777-13.08.2021.

Η απόφαση αφορά την αυθαίρετη αύξηση των ωρών της απλήρωτης πρακτικής άσκησης των φοιτητών κατά 300 ώρες διά ζώσης, γεγονός που ορθώνει σοβαρά εμπόδια στην έγκαιρη απόκτηση του πτυχίου τους και οδηγεί πολλούς φοιτητές σε παραίτηση.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκαν τα αιτήματα των φοιτητών και επιδόθηκε στον Γιάννη Δελή επιστολή που έχουν συντάξει και υπογράφουν εκατοντάδες φοιτητές. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, από την πλευρά του, δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος και ενημέρωσε τους φοιτητές για την Επερώτηση που έχει ήδη καταθέσει το ΚΚΕ στην κυβέρνηση για το ζήτημα, καθώς και την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ προκειμένου να καταδικαστεί η νέα αντιδραστική αλλαγή που επιδιώκει να εφαρμόσει το ΥΠΑΙΘ. Παράλληλα, τόνισε ότι το ΚΚΕ θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες στη Βουλή ώστε να εισακουστούν τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ