Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ 1925 - 2021
Στο κελί του Μίκη στον Ωρωπό

Λουλούδια στον χώρο φυλάκισης του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στον Ωρωπό κατέθεσε αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Ωρωπού του ΚΚΕ, αποχαιρετώντας τον αγωνιστή και συνθέτη της «Ρωμιοσύνης», ο οποίος έκανε κτήμα μας τα αριστουργήματα των μεγάλων ποιητών, τιμώντας τους αγώνες του λαού μας.

Από το κελί του Μίκη, το οποίο είχε μείνει ανοιχτό προς τιμήν του συνθέτη, αυτές τις μέρες πέρασε πλήθος κόσμου ψηλαφώντας ένα κομμάτι από την ταραχώδη ζωή του Μίκη, αφήνοντας ένα λουλούδι και σιγοτραγουδώντας κάποιο τραγούδι του.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Ωρωπού αναφέρει:

«Η ΚΟ Ωρωπού του ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Το έργο του θα βρίσκεται μαζί μας σε όλους τους αγώνες του μέλλοντος.

Ο Μίκης Θεοδωράκης μελοποίησε σπουδαίους Ελληνες ποιητές, οργανώθηκε στο ΕΑΜ και στο ΚΚΕ, έδωσε μάχες και πέρασε από βασανιστήρια σε φυλακές και εξορίες, μεταξύ των οποίων και στις φυλακές του Ωρωπού, όπου εμπνεύστηκε έργα του, μεταξύ των οποίων το "Μην ξεχνάς τον Ωρωπό". Η επιθυμία του ήταν "να αφήσει αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής". Πάντα θα βρίσκεται στις σκέψεις μας».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ