Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ 1925 - 2021
«Αντίο» Μίκη
  • Πλήθος κόσμου και τη δεύτερη μέρα στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο δημιουργό
  • Σήμερα μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα συνεχιστεί το λαϊκό προσκύνημα. Στις 3 το μεσημέρι θα γίνει η τελετή αποχαιρετισμού
  • Θα ταφεί αύριο Πέμπτη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Γαλατά Χανίων

Για δεύτερη μέρα άνθρωποι κάθε ηλικίας έσπευσαν στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης για να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, τον δικό τους, τον δικό μας Μίκη. Με ένα λουλούδι στο χέρι, με υψωμένη τη γροθιά, με ένα απαλό άγγιγμα, με ένα δάκρυ περνάνε από μπροστά του για το τελευταίο «αντίο».

Να αποτίσουν τον δικό τους φόρο τιμής στον Μίκη, τον άνθρωπο, τον καλλιτέχνη που έκανε τραγούδι τις αγωνίες, τους πόθους, τις περιπέτειες, τα οράματα ενός ολόκληρου λαού. Ορμητικός, εμπνευσμένος και φλεγόμενος από το πάθος της προσφοράς στον λαό, κατόρθωσε να χωρέσει στο μεγαλειώδες έργο του όλο το έπος της λαϊκής πάλης του 20ού αιώνα στη χώρα μας. Αλλωστε, μέρος αυτού του έπους υπήρξε και ο ίδιος.

Καθώς περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους, μοιράζονται μια ιστορία, μια μνήμη, σιγοτραγουδούν κάποιο από τα τραγούδια του.

Ξεχωριστή ήταν και η παρουσία του καλλιτεχνικού κόσμου που βρέθηκε στην Μητρόπολη για να τιμήσει τον μεγάλο δημιουργό.

Το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί και σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Στη συνέχεια, στις 3 μ.μ. θα γίνει η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνουν σεβαστά η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων.


Στη συνέχεια η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί με πλοίο στα Χανιά, όπου θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή μέχρι την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, στη συνέχεια θα συνοδευτεί πεζή στη Μητρόπολη Χανίων και θα τεθεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι σε λαϊκό προσκύνημα. Ακολούθως η σορός του θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου στον Γαλατά, όπου θα τελεστεί εξόδιος ακολουθία στη 1 το μεσημέρι. Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας θα γίνει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία, στο πλευρό των γονιών του και του αδερφού του, Γιάννη.

Σημειώνουμε ότι η ακτοπλοϊκή εταιρεία «ΑΝΕΚ - Blue Star» δίνει τη δυνατότητα σε όλους όσοι το επιθυμούν να ταξιδέψουν δωρεάν σήμερα Τετάρτη από Πειραιά προς Σούδα και επίσης δωρεάν να επιστρέψουν αύριο Πέμπτη, σε θέσεις ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.


INTIME NEWS





Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ