Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Στοιβάζουν νήπια σε κοντέινερ

Σε 4 κοντέινερ, τοποθετημένα σε έναν χώρο που ήταν πριν δημοτικό πάρκινγκ, σε ακάλυπτο, ανάμεσα σε πανύψηλες πολυκατοικίες, θα στεγαστούν 75 νήπια, ηλικίας έως 5 χρόνων στου Ζωγράφου. Το γεγονός έρχεται να αναδείξει για μια ακόμα φορά τις ευθύνες κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών που προχωρούν με όρους αντιπαιδαγωγικούς σε εφαρμογή του αναγκαίου μέτρου της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής.

Για το θέμα έχουν ήδη υπάρξει οι πρώτες αντιδράσεις γονέων, οι οποίοι αντίκρισαν τους απαράδεκτους χώρους που θα στεγάσουν τα μικρά παιδιά τους και δημοσιοποίησαν το πρόβλημα.

«Τέσσερα τσίγκινα κλουβιά, χωρίς καμία υπερβολή, με έναν διάδρομο να τα χωρίζει που θα "βαφτιστεί" αύλειος χώρος για 74 νήπια», σχολιάζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ζωγράφου, τονίζοντας πως αυτή η εικόνα «αποτυπώνει ακριβώς την πολιτική της τωρινής και της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και της δημοτικής αρχής του κ. Θώδα, εκλεκτού της ΝΔ. Αυτό είναι το όραμά τους για τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή το 2021». Η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογραμμίζει τις ευθύνες της δημοτικής αρχής και των παρατάξεων που στήριξαν αυτήν την επιλογή σημειώνοντας: «Επειτα από δύο χρόνια, λοιπόν, ο απολογισμός της είναι 52 βρέφη εκτός παιδικών σταθμών και δεκάδες νήπια 4 και 5 ετών να κλείνονται σε απαράδεκτα λυόμενα, χωρίς τις απαραίτητες κτιριακές προδιαγραφές, πάντα βέβαια με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Μάλιστα, σε μια περίοδο που το τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι σε εξέλιξη και τα πρωτόκολλα - λάστιχο για το άνοιγμα των σχολείων φέρνουν τρόμο στις λαϊκές οικογένειες».

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Ζωγράφου είναι από αυτούς που πήραν παράταση για την εφαρμογή του μέτρου, ωστόσο δεν φρόντισε για ουσιαστικές λύσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών αυτής της ηλικίας. Πόσο μάλλον που κτιριακά προβλήματα και ελλείψεις ήταν ήδη γνωστά και για άλλα Νηπιαγωγεία του δήμου, όπως και για Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια, σε πολλά από τα οποία ο δήμος έχει δεσμεύσει αίθουσες για να στεγάσει τμήματα Νηπιαγωγείων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ